Daugavpils vakcinācijas centrā pieprasījums pēc potes mazāks nekā citviet valstī (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācijas centrs Daugavpils sporta kompleksā
Vakcinācijas centrs Daugavpils sporta kompleksā Foto: Ivars Soikāns / LETA

Sestdienas rītā Daugavpils vakcinācijas centrā, kas izvietots sporta kompleksā, iedzīvotāju aktivitāte ir zemāka nekā citviet valstī, un prognozējams, ka vakcīnas pret Covid-19 pietiks pat līdz dienas beigām, izriet no masu vakcinācijas centra koordinatores Dinas Hublarovas-Pokšānes aģentūrai LETA stāstītā.

Viņa pavēstīja, ka šis centrs ir atvērts no plkst.9 rītā un šobrīd plānots, ka tas strādās līdz plkst.17. Hublarova-Pokšāne vienlaikus neizslēdz iespēju, ka nāksies strādāt arī pēc plkst.17, ja aizvien būs vakcinēties gribētāji.

Šobrīd, pēc koordinatores sacītā, pie centra ir aptuveni 150 cilvēku rinda. Kā aģentūrai LETA pavēstīja Vakcinācijas projekta birojā, Daugavpilij šodien piegādātas 670 vakcīnu devas.

Tikmēr citviet valstī atsevišķi vakcinācijas centri augstās cilvēku intereses dēļ jau grasās slēgt rindu.

Kā liecina Vakcinācijas projekta biroja sniegtā informācija, iedzīvotāju lielās intereses dēļ vakcinācijas šobrīd centros Ķīpsalā un Cēsīs cilvēki "dzīvajā rindā" pēc potes pret Covid-19 vairs netiek pieņemti.

Rinda drīz tiks slēgta arī Jelgavā un Jūrmalā. Tas nozīmē, ka visi, kuri iestājušies rindā, pie savas potes vēl tiks, bet pārējiem vakcīnas kārotājiem šodien uz konkrētajiem masu vakcinēšanas centriem vairs nav vērts doties, jo pošu nepietiks.

Kā ziņots, garās cilvēku rindas dēļ vairāki masu vakcinācijas centri sestdienas rītā vēra durvis jau krietni pirms pirms paredzētā darba laika sākuma, noskaidroja aģentūra LETA.

Šodien masu vakcinācijas centri kopumā darbojas septiņās pilsētās - Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Jelgavā, Jūrmalā un Cēsīs. Tajos ir pieejamas aptuveni 5370 "AstraZeneca" vakcīnas pret Covid-19 devas, pie kurām "dzīvās rindas" kārtībā var tikt ikviens iedzīvotājs, kurš to vēlas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu