Vismane: Tikai dažas minūtes pirms mača uzzinājām, ka spēlēsim kopā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daniela Vismane
Daniela Vismane Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas tenisistes Patrīcija Špaka un Daniela Vismane ir apmierinātas ar savu sniegumu Billijas Džīnas Kingas kausa dubultspēlē, atzina sportistes.

Latvijas izlase Kingas kausa duelī ar 3-1 pārspēja Indiju.

Turnīrs noslēdzās ar dubultspēli, kurā Špaka un Vismane ar rezultātu 4-6, 7-5, 2:10 piekāpās Rutujai Bhosalei un Zēlai Desajai. 

"Nebiju spēlējusi turnīros kopš augusta un tas ir ilgs laiks. Izdarīju diezgan labu darbu un esmu apmierināta ar šo maču. Kopā ar Danielu izdarījām visu, ko varējām. Protams, ka varējām aizvadīt labāku supertaibreiku, taču kopumā bija labs mačs," pēcspēles preses konferencē stāstīja Špaka.

"Tikai dažas minūtes pirms mača sākuma uzzinājām, ka spēlēsim kopā. Jā, supertaibreikā bija pāris nepiespiestās kļūdas. Pirmo reizi spēlējām kopā un domāju, ka parādījām labu sniegumu," atzina Vismane.

Abas Latvijas tenisistes arī nedaudz iezīmēja savus turpmākos plānus 2021.gada sezonā.

"Šobrīd mācos 12.klasē un ar visu Covid-19 situāciju ir grūti paredzēt nākotnes plānus, jo jāliek eksāmeni un jāpabeidz vidusskola. Turpmākais plāns ir augustā doties uz ASV, kur studēšu Arizonas Štata universitātē. Tas arī būs mans nākamais solis tenisā. Līdz tam brīdim centīšos spēlēt kādus turnīrus Eiropā, ITF 15 000 vai pat augstāka līmeņa. Protams, ka daudz kas būs atkarīgs no Covid-19 situācijas Latvijā un citur pasaulē," skaidroja Špaka.

"Jau rītdien dodos prom uz diviem ITF turnīriem, bet pēc tam atpakaļ uz Itāliju, kur trenēšos. Skatīšos, kāds būs kalendārs, vai būs iesēja tikt pie pēc iespējas augstāka līmeņa ITF turnīriem," teica Vismane.

Latvijas izlases kapteinis Adrians Žguns atzina, ka nedēļa bijusi laba un Latvijas izlase paveikusi to, ko no tās gaidīja.

"Skaitījāmies favorītiem un, spēlējot mājās, visi gaida uzvaru. Bija jūtams spiediens, taču spēlētājas ar to tika galā un izcīnīja Latvijai uzvaru. Labi, ka beigās uzvarējām un izpildījām savu mērķi," uzsvēra Žguns.

Sīvu pretestību Latvijas vadošajām tenisistēm Anastasijai Sevastovai un Aļonai Ostapenko parādīja Indijas pirmā rakete Ankita Raina.

"Zinājām, ka Ankita ir īsta cīnītāja un ies pēc katras bumbiņas. Nevarējām viņu nenovērtēt. Lai gan rangā viņa ir zemāk par Aļonu un Anastasiju, taču spēlēšana mājās radīja papildu spiedienu. Pirmā spēle bija ļoti līdzīga un varēja beigties citādāk, kas varētu mainīt gala rezultātu. Arī šodien Ankita smagi cīnījās situācijā, kad bija iedzinējos," stāstīja Žguns.

Latviju šajā turnīrā pārstāvēja valsts pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 47.), Aļona Ostapenko (WTA 52.), Diāna Marcinkēviča (WTA 275.), Daniela Vismane (490.) un Patrīcija Špaka, kura neatrodas WTA rangā, bet valstsvienības kapteinis bija Adrians Žguns.

Salīdzinot ar iepriekšējo reizi, kad izlase pulcējās kopā, jaunpienācēja bija Špaka.

Latvijas izlases pretiniece Indija Kingas kausa reitingā ieņem 56.vietu, bet Latvija šobrīd ierindojas 13.vietā.

Astoņu dueļu uzvarētājām 2022.gadā plānota dalība kausa kvalifikācijas turnīrā, kamēr zaudētājas atkāpsies uz sava reģiona grupu I.

Pērn februārī Latvija ar Ostapenko un Sevastovu ierindā Evretā ar 2-3 piekāpās mājiniecēm - ASV tenisistēm - un neiekļuva spēcīgāko 12 komandu skaitā, lai startētu finālā.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām.

Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs.

Kingu uzskata par vienu no ievērojamākajām līdztiesības cīnītājām tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu