Čehija izraida 18 Krievijas diplomātus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Čehija izraida 18 Krievijas diplomātus, kas, kā konstatējis Čehijas izlūkdienests, ir Krievijas izlūkdienestu slepenie aģenti, sestdien pavēstīja Čehijas ārlietu ministrs Jans Hamāčeks.

"18 Krievijas vēstniecības darbiniekiem mūsu republika ir jāpamet 48 stundu laikā," žurnālistiem sacīja ministrs.

Diplomāti ir Krievijas Ārējā izlūkdienesta (SVR) un Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) aģenti, konstatējis Čehijas izlūkdienests.

Lēmumu par izraidīšanu Čehijas varasiestādes pieņēmušas, nonākot pie slēdziena, ka Krievijas izlūkdienesti ir saistīti ar sprādzienu munīcijas noliktavā Čehijā 2014.gadā. Sprādzienā dzīvību zaudēja divi cilvēki.

Varasiestādēm ir liecības, kas norāda uz "Krievijas izlūkdienestu saistību ar sprādzienu", Čehijas premjerministra Andreja Babiša preses konferencē teikto citē Čehijas Radio.

Savukārt Čehijas policija sestdien pavēstīja, ka izsludinājusi meklēšanā divus Krievijas pilsoņus - Aleksandru Petrovu un Ruslanu Boširovu, vēsta Eiropas mediji.

Konkrēti netiek minēts, par kāda nozieguma pastrādāšanu viņi tiek turēti aizdomās, tomēr policija norāda, ka runa ir par "smagu noziegumu".

Meklēšanā tagad tiek izsludināti tie paši divi cilvēki, par kuru saistību ar Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Solsberijā Lielbritānija paziņoja 2018.gadā, vēsta Čehijas Radio.

Čehijas policija savā tīmekļa vietnē publicējusi paziņojumu, ka meklēšanā tiek izsludināti divi cilvēki, kas 2014.gadā Čehijā uzturējušies ar pasēm, kas izdotas uz Petrova un Boširova vārda.

Paziņojumā arī norādīts, ka viņi izmantojuši arī citas pases - vienam bijusi Tadžikistānas, bet otram Moldovas pilsoņa pase.

Tīmekļa vietnē publicētas meklēšanā izsludināto fotogrāfijas. Tajās redzami cilvēki, kas tiešām ir līdzīgi Solsberijas indēšanas lietā aizdomās turētajiem Petrovam un Boširovam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu