Rīgas komandu duelī Latvijas futbola čempionātā "Metta" izrauj neizšķirtu pret RFS

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Junusa Muritala.
Junusa Muritala. Foto: https://www.facebook.com/fsmetta

"Metta" svētdien "Optibet" futbola virslīgas piektās kārtas spēlē savā laukumā mača kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu pret pērnās sezonas vicečempioni RFS.

"Metta" spēlēja RFS ar 3:3 (1:2).

Vārtus mājiniekiem guva Junusa Muritala, Emīls Birka un Iļja Korotkovs, bet viesiem - Darko Lemajičs, Darko Micevski un Žiga Lipuščeks.

16. un 17.minūtes mijā bumbu no savu vārtu līnijas izsita "Metta" pussargs Korotkovs, bet jau nākamajā uzbrukumā pretējā virzienā savus piektos vārtus sezonā pēc Jāņa Grīnberga reida un centrējuma no labās malas guva Junusa Muritala. Muritala bez bumbas apstrādes raidīja bumbu vārtu kreisajā augšējā stūrī - 1:0.

25.minūtē par vārtu guvumu varēja priecāties Darko Lemajičs, pēc centrējuma no labās malas ar sitienu ar galvu no vārtsarga laukuma līnijas bumbai lidojot vārtos - 1:1.

28.minūtē no vārtsarga laukuma līnijas pēc Jegora Novikova sitiena bumba trāpīja pa RFS vārtu pārliktni.

32.minūtē pa dzeltenajai kartītei nopelnīja mājinieks Korotkovs un Lemajičs, bet incidents sākās, kad Emīls Birka nelaida pie bumbas Tomāšu Šimkoviču, kurš vēlmi dabūt bumbu papildināja ar pretinieka raušanu aiz krekla.

2:1 mača 35.minūtē ar rezultatīvu sitienu no soda laukuma kreisās puses tālajā vārtu stūrī izcēlās Darko Micevski. Bumba pa ceļam skāra mājinieku aizsargu un no vārtu staba ielidoja vārtos.

53.minūtē 3:1 panāca Žiga Lipuščeks, bet 59.minūtē nedaudz kuriozā veidā Birka vienus vārtus atspēlēja. Pēc viņa centrējuma no kreisās puses bumba skāra aizsargu, spēcīgi sagriezās un pa negaidītu trajektoriju aplidoja vārtsargu Vītautu Čerņavsku, piezemējoties vārtos - 2:3.

Pēc tam abas komandas veica vairākas maiņas, bet rezultāts nemainījās līdz mača kompensācijas laika sestajai minūtei. Uz sūra sitienu pie viesu vārtiem devās pat mājinieku vārtsargs Alvis Sorokins, un Korotkovs bija īstajā vietā un vārtsarga laukuma robežas, ar galvu raidot bumbu vārtos. Uzreiz pēc tam atskanēja mača beigu svilpe.

Tādējādi pēc neizšķirta pret čempioni, "mettieši" atņēma punktu arī RFS.

"Metta" komandai sezonas sākums optimismu neviesa, jo tika piedzīvoti trīs zaudējumi pēc kārtas, taču iepriekšējā spēlē tā parūpējās par sensāciju, cīnoties neizšķirti 1:1 ar čempioni "Riga". Tikmēr RFS no spēles uz spēli progresē - ja sezona tika sākta ar zaudējumu, tad pēc tam sekoja neizšķirts un divas "sausās" uzvaras (4:0 pār "Liepāju" un 1:0 pār Jūrmalas "Spartaku").

No Raimonda Kroļļa stafeti bija pārņēmis un visus četrus vārtus "Mettai" guvis Junusa Muritala. Savukārt RFS komandā trīs no astoņām bumbām pretinieku tīklā bija ieraidījis Darko Lemajičs. Viņi virslīgas labāko bombardieru sarakstā ieņēma attiecīgi dalītu pirmo un dalītu trešo vietu.

RFS komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt galvenais treneris Viktors Morozs, jo viņš sakrājis trīs brīdinājumus pēc kārtas, par ko pienākas vienas spēles diskvalifikācija.

Iepriekšējā sezonā visās trīs savstarpējās spēlēs uzvarēja RFS ar vārtu bilanci 9:1. Trešdaļu jeb trīs vārtus šajos mačos guva Žiga Lipuščeks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu