Video ⟩ NBA aizvadītajā naktī: Karijam rekords, "Lakers" bez Džeimsa un Deivisa uzveic līgas līderus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stefans Karijs
Stefans Karijs Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Goldensteitas "Warriors" uzbrukuma līderis Stefens Karijs sestdien guva 47 punktus, taču ar to nepietika uzvarai viesos pār Bostonas "Celtics".

Bostonas "Celtics" pieveica Goldensteitas "Warriors" ar 119:114 (24:33, 36:33, 29:23, 30:25).

"Celtics" centās apturēt Kariju, kurš katrā no pēdējām desmit spēlēm ir guvis 32 vai vairāk punktus. Viņš vidēji spēlē bija guvis vairāk nekā 40 punktus "Warriors" četru uzvaru sērijā, kas tika pārtraukta sestdien.

"Esmu šovakar skatītā iespaidots," sacīja "Warriors" treneris Stīvs Kers. "Sajūtas bija kā izslēgšanas spēlē. Tā bija vienkārši neticama Karija un Teituma metienu apmaiņa."

Karijs ar trīspunktnieku samazināja "Celtics" pārsvaru līdz diviem diviem punktiem, kad līdz mača beigām bija atlikušas 19 sekundes, taču "Celtics" tomēr piekto reizi pēc kārtas pārspēja "Warriors".

Pēdējā ceturtdaļā "Warriors" tika cauri ar izbīli, kad Karijs laukuma vidū cīņā par bumbu pagrieza potīti, taču spēja spēli turpināt.

Šajā mačā snaiperis Karijs sasniedza arī jaunu NBA tālmetienu rekordu - viņš ir pirmais līgas vēsturē, kuram piecu spēļu nogrieznī izdevies realizēt 44 trejačus.

"Warriors" labā Endrjū Viginss guva 22 punktus, bet mājiniekiem Teitums guva 44 punktus, kas ir viņa otrs labākais rādītājs "Celtics" karjeras laikā. Viņa rēķinā arī desmit atlēkušās bumbas. "Celtics" komanda uzvarēja sestajā spēlē pēc kārtas.

26 punktus un astoņas atlēkušās bumbas uzvarētāju rindās pievienoja Kemba Volkers, bet Markuss Smārts guva 16 punktus, izcīnīja deviņas bumbas zem groziem un sešreiz rezultatīvi piespēlēja.

Vēl vienā cīņā Losandželosas "Lakers" mājās pagarinājumā pieveica līgas līdervienību Jūtas "Jazz" ar 127:115 (34:35, 31:27, 29:20, 16:28, 17:5).

"Lakers" joprojām spēlē bez Lebrona Džeimsa un Entonija Deivisa, kamēr "Jazz" piektdienas spēlē 119:111 uzvarā pār Indiānas "Pacers" laukumu ar savainotu potīti pameta Donovans Mičels, kuram padziļināta medicīniskā apskate smagāku savainojumu neatklāja.

Pirms došanās nost no laukuma Mičels 21 minūtes laikā bija guvis 22 punktus. Viņš šosezon ir bijis "Jazz" rezultatīvākais spēlētājs, vidēji mačā gūstot 26,5 punktus, kas ir labākais sniegums karjerā.

"Jazz" zaudēja, sestdien dodot atpūtu arī trim pamatsastāva spēlētājiem - Rūdijam Gobēram, Maikam Konlijam junioram un Derikam Feivoram.

Uzvarētājiem Andrē Dramonds guva 27 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, Deniss Šrēders atzīmējās ar 25 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām, un 25 punktus pievienoja arī Kenteviuss Koldvels-Poups.

Pretiniekiem rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Džordans Klārksons. Pa 20 punktiem guva Ersans Iļjasova, raidot grozā sešus no astoņiem trīspunktu metieniem, kā arī Džo Inglss, kuram arī 14 rezultatīvas piespēles.

Deiviss nespēlē kopš februāra ikru muskuļa savainojuma un labās kājas Ahilleja cīpslas problēmas dēļ. Viņš jau sācis treniņus kopējā grupā, un paredzams, ka viņš drīz atgriezīsies laukumā. Džeimss tikmēr atveseļojas pēc potītes sastiepuma.

Abas komandas pirmdien atkal spēlēs "Staples Center".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu