Jūnijā Rīgas centrā plāno atvērt piecu zvaigžņu viesnīcu "A22" (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skats uz Doma baznīcu no Doma dārza.
Skats uz Doma baznīcu no Doma dārza. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgā, Ausekļa ielā 22, jūnijā iecerēts atvērt jaunu piecu zvaigžņu viesnīcu "A22" un restorānu "John", kuru izveidē ieguldīti vairāki miljoni eiro, aģentūrai LETA apliecināja uzņēmuma SIA "A22hotel" valdes locekle Mārīte Vaisūne.

Viņa sacīja, ka viesnīcu bija plānot atvērt jau aizvadītajā gadā, bet tas nenotika, jo iekavējās celtniecības darbi un interjera iekārtošanai nepieciešamās piegādes. Tobrīd pasaulē sākās Covid-19 pandēmija, kas tomēr esot ļāvis dabiskā veidā pabeigt visu iecerēto, un pašreiz viesnīcas un restorāna atvēršana iecerēta jūnijā.

Vienlaikus Vaisūne atzina, ka Covid-19 ietekmēs gan viesnīcas, gan restorāna darbu arī pēc tam, kad tie būs atvērušies. Piemēram, ēdinātāji joprojām nedrīkst strādāt klātienē.

"Tomēr, tā kā plānojam atvērt viesnīcu, ēdināšanas pakalpojumi mums ir tik un tā nepieciešami kaut vai brokastu veidā vai servējot vakariņas numuros. (..) Ļoti ceram, ka restorāns savus pirmos viesus ar vadības atļauju ļaus uzņemt tieši šajā terasē," teica Vaisūne.

Tikmēr Covid-19 ietekme uz viesnīcu noteikti būšot vērojama "ārvalstnieku nosacītajā skaitā". Tai pat laikā Vaisūne izteica cerību, ka vasaras periods lai arī ne ļoti pārpildīts, bet būs viesu apmeklēts.

Tāpat Vaisūne atzina, ka viesnīcas un restorāna darbinieku atlasi vēl tikai plānots sākt. Pašreiz zināms, ka restorāna "John" šefpavārs būs Kristaps Sīlis.

Vaisūne arī pastāstīja, ka viesnīcas un restorāna izveidē ieguldītā summa "noteikti ir vairāki miljoni" eiro, tomēr neprecizēja cik tieši. Projekts tapis sadarbojoties kreatīvajai aģentūrai "CBP" un AS "Granat", kuri arī ir projekta investori.

Viesnīcas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka tajā būs iespējams izvēlēties nakšņot kādā no 20 numuriem vai apartamentiem. Numurus viesnīcā var rezervēt no 7.jūnija, un šajā mēnesī cenas svārstās no 210 eiro līdz 225 par nakti.

Tāpat "A22" mājaslapā minēts, ka 1939.gadā ēku Ausekļa ielā 22 apmeklēja tobrīd vēl nākamais ASV prezidents Džons Fidžeralds Kenedijs - tolaik ēkā atradās ASV vēstniecība. Kenediju kā Hārvardas universitātes studentu interesēja starptautiskās attiecības, tāpēc viņš ceļoja pa Eiropu un Padomju Savienības valstīm.

Viesnīcas restorāna "John" nosaukums dots par godu Kenedijam.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "CBP" nodarbojas ar būvniecības projektu izstrādāšanu. Uzņēmums reģistrēts 2017.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1400 eiro. "CBP" pilnībā pieder Stepanam Boldirevam. 2019.gadā "CBP" strādāja ar 563 951 eiro apgrozījumu un 85 000 eiro.

Bolidirevs līdz 2020.gada novembra beigām bija vienīgais "A22hotel" īpašnieks un patiesais labuma guvējs. Kopš pagājušā gada 25.novembra "A22hotel" vienīgais īpašnieks un patiesais labuma guvējs ir Maksims Kušnarenko. "A22hotel" reģistrēts 2018.gada decembrī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. Laikā no 2018.gada 11.decembra līdz 2019.gada 31.decembrim "A22hotel" strādāja bez apgrozījuma, bet ar 37 768 eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kušnarenko ir arī padomes priekšsēdētājs arī uzņēmumā "Granat", ko Vaisūne minēja kā otru investoru viesnīcas un restorāna izveidē.

"Granat" ir akciju sabiedrība, tādēļ akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta un precīzs akcionāru reģistrs ir pieejams attiecīgajā akciju sabiedrībā. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Uzbekistānas pilsonis Šomurods Iļjasovs, kuram Latvijā pieder uzņēmums "Target Property 2". Kā liecina "Firmas.lv" informācija, iepriekš viņš bijis saistīts arī ar citām Latvijas kompānijām. Viņa vārds Ārlietu ministrijas mājaslapā minēts jau 2014.gada beigās, kur viņš tiek norādīts kā viens no lielākajiem Uzbekistānas investoriem Latvijā.

"Granat" ir starptautiska investīciju kompānija, kuras centrālais birojs atrodas Rīgā, bet, pēc uzņēmuma mājaslapā pieejamās informācijas, tam ir arī filiāles Vācijā, Lielbritānijā, Gruzijā un Krievijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu