Rīcības komitejas sēdē tiks vērtēta Latvijas gatavība uzņemt hokeja PČ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases kandidāti.
Latvijas hokeja izlases kandidāti. Foto: lhf.lv

Šodien norisināsies kārtējā rīcības komitejas sēde, gatavojoties Latvijā sarīkot pasaules hokeja čempionātu, aģentūrai LETA pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Rīcības komiteja uz sēdi sanāks plkst.13.

Marta sākumā valdība atbalstīja piešķirt līdz 3,7 miljonus eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai segtu pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanas izdevumus.

No valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" līdz 3 609 736 eiro piešķirts Izglītības un pārskaitīšanai Latvijas Hokeja federācijai, savukārt līdz 90 264 eiro piešķir Iekšlietu ministrijai.

Kopējās visa čempionāta organizēšanas izmaksas būs 12 miljoni eiro, kā arī papildu divus miljonus eiro Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) ir rezervējusi Covid-19 drošības protokola prasību nodrošināšanai čempionātā.

Tāpat ziņots, ka IIHF padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu