Rinkēvičs: Ja Navaļnijam nesniedz medicīnisko aprūpi, pret Krieviju varētu būt nepieciešams gatavot papildu sankcijas (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Zane Bitere/LETA

Ja pašlaik ieslodzījumā esošajam Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam netiks sniegta pilna nepieciešamā medicīniskā aprūpe, pret Krieviju varētu būt nepieciešams gatavot papildu sankcijas, šādu nostāju šodien Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes videokonferencē pauda Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un citi bloka ārlietu ministri.

Latvijas politiķis aģentūrai LETA pavēstīja, ka ES Ārlietu padomes videokonferencē tika pārrunāta Navaļnija lieta, viņa veselības stāvoklis un nepieciešamība izdarīt tālākas politiskas un diplomātiskas darbības un spiedienu uz Krievijas varas iestādēm, lai Navaļnijs varētu saņemt veselības aprūpi.

Tāpat ES ārlietu ministri uzklausīja Čehijas iekšlietu ministru, kurš patlaban pilda arī ārlietu ministra pienākumus, kurš informēja par Krievijas izlūkdienesta aģentiem, kas strādāja kā diplomāti, izraidīšanu no valsts.

"Mēs uzklausījām tos apsvērumus un pierādījumus, kas ir čehu pusē un sniedz pietiekami stingru pamatu uzskatīt, ka Krievijas aģenti ir atbildīgi par sprādzienu munīcijas noliktavā Čehijā 2014.gadā.

Vienojāmies, ka mēs turpināsim koordinēt tālāko rīcību un, protams, ka visi pauda nepārprotamu atbalstu čehu partneriem," uzsvēra Rinkēvičs.

Viņš atzīmēja, ka ES Ārlietu padomē tika apspriesta arī situācija Gruzijā, Baltkrievijā, Mjanmā, Etiopijā. Tāpat notikusi diskusija ar Ukrainas ārlietu ministru, kurš informēja, kāda situācija patlaban veidojas uz Ukrainas un Krievijas robežas, Krievijas bruņoto spēku manevriem un arī aso propagandas, "anti-Ukrainisko" toni, kāds manāms Krievijas plašsaziņas līdzekļos.

"Ukrainai tika pausts stingrs atbalsts gan politiskā, gan diplomātiskā ziņā. Tika apspriesti konkrēti atbalsta mehānismi gan reformu procesā, gan arī tādā aspektā, ko vēl varētu darīt, lai Ukrainu atbalstītu un šo situāciju deeskalētu," sacīja ārlietu ministrs.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu