"Arī paši lielākie konflikti sākās ar sīkumiem." Apskatnieks norāda uz Porziņģa un Dončiča attiecību pasliktināšanos (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs Foto: AFP / Scanpix / Apollo kolāža

Basketbola portāla "ClutchPoints" apskatnieks Kriels Ibarola ir padalījies ar saviem pēdējā laika novērojumiem, kas liecina par iespējamu Kristapa Porziņģa un Luka Dončiča attiecību saspīlējumu.

Dalasas "Mavericks" rīcībā ir viens no perspektīvākajiem duetiem visā Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). "Uz papīra" abi basketbolisti kopā ar solīdiem lomas spēlētājiem pavisam noteikti varētu būt čempionu titula pretendenti. Panākumus Rietumu konferences izslēgšanas spēlēs dalasiešiem pirms sezonas paredzēja daudzi.

Realitāte ir tāda, ka "Mavericks" šobrīd atrodas Rietumu konferences septītajā pozīcijā un pavisam noteikti vēl nav garantējuši dalību izslēgšanas spēlēs, nemaz nerunājot par panākumiem tajās.

Jau pirms NBA maiņu perioda noslēguma izskanēja baumas, ka Porziņģis tikšot aizmainīts. Līgas kuluāros virmoja runas par latvieša nespēju pildīt otrās zvaigznes lomu čempionu komandā.

Pieminētais apskatnieks Kriels Ibarola uzskata, ka problemātiskā situācijā varētu būt nonākušas arī Porziņģa attiecības ar Dončiču, 

"Varbūt tas nav nekas nopietns. Tomēr arī paši lielākie konflikti, piemēram, tādi kā Šaka un Kobes strīds, sākās ar sīkumiem," rakstīja apskatnieks.

Kā vienu no pazīmēm, ka Porziņģa un Dončiča attiecības nav pašā labākajā stāvoklī, Ibarols min neseno slovēņa uzvaras metienu mačā pret "Grizzlies".

"Pārējie komandas biedri pēc sarežģītā metiena metās virsū slovēņu superzvaigznei. Savukārt Porziņģis pat nepiegāja Lukam tuvumā, lai viņu apsveiktu. Jā, viņš pacēla roku, pēc tam, kad metiens lidoja iekšā, bet tas arī bija viss," norādīja apskatnieks, piebilstot, ka latvietis pavisam noteikti neizskatījās priecīgs par komandas uzvaru.

Video, kurā redzams Dončiča uzvaras metiens, tik tiešām var redzēt, ka Porziņģis mirklī, kad pārējie komandas biedri metās slovēni apsveikt, ieturēja distanci un neizskatījās pārlieku priecīgs. Iespējams, latvietis pats gribēja izdarīt pēdējo metienu, jo arī konkrētajā epizodē bija brīvs pie tālmetiena līnijas...

Ibarola arī izcēla Porziņģa preses konferenci, kas sekoja uzreiz pēc uzvaras pār "Grizzlies", kuru nokārtoja Dončiča uzvaras metiens. Apskatnieks norādīja, ka Porziņģa ķermeņa valoda un noskaņojums ievērojami pasliktinājās pēc tam, kad viņš saprata, ka vienīgie žurnālistu jautājumi būs saistīti ar komandas biedra uzvaras metienu.

Visbeidzot, Ibarola norādīja uz Porziņģa izteikumiem pēc "Mavericks" 9. aprīļa uzvaras pār Milvoki "Bucks".

Porziņģis toreiz netiešā veidā izteica kritiku Dončičam, kurš lielākoties pilda saspēles vadītāja funkciju "Mavericks" komandā.

"Protams, ka ir patīkami spēlēt atkarībā no mača plūduma, ļauties. Viss it kā nāk un notiek viegli. Ir situācijas, kad labi darbojas pretinieku aizsardzība un nekas nenāk viegli. Tad ir svarīgi, lai saspēles vadītājs nosauc izspēli un mēs to realizējam. Tas mums vēl nedaudz sagādā problēmas," sacīja Porziņģis.

"Mavericks" apskatnieks Breds Taunsends minētajā preses konferencē pieminēja publiski visnotaļ vēsās Porziņģa un Dončiča attiecības. Šajā situācijā latviešu centra spēlētājs varēja nākt klajā ar kādu "standarta" frāzi, kas spēlētājiem tiek iemācīta ienākot līgā, bet viņš to neizdarīja. 

Baumas par Porziņģa un Dončiča ne pārāk labajām attiecībām šosezon ir uzvirmojušas ik pa laikam un Ibarola uzskata, ka fakts, ka latviešu basketbolists ne reizi šīs baumas publiski nav noraidījis, liecina, ka šajā situācijā neesot "dūmu bez uguns."

Apskatnieku un fanu vidū gan pārsvarā valda uzskats, ka tieši Porziņģis ir neapmierināts ar spēlēšanu kopā ar Dončiču, nevis otrādi. Galu galā, tieši latvietim ir jāsamierinās ar otrās opcijas lomu.

Par Porziņģa nozīmīguma samazināšanos satraukumu paudis ir arī Ņujorkas "Knicks" leģenda Ērls Monro: "Vai man vienīgajam šķiet, ka Porziņģis no franšīzes spēlētāja, kas viņš bija Ņujorkā, ir kļuvis par vienkārši meistarīgu garo spēlētāju "Mavericks" komandā?"

Bieži vien par spēlētāju savstarpējām attiecībām plašāka publika uzzina vien pēc tam, kad viņu ceļi ir šķīrušies vai arī pat pēc viņu karjerām. "Mavericks" faniem atliek cerēt, ka "plaisa" starp abām komandas zvaigznēm ir tikai izdomājums, tomēr nevar arī izslēgt iespēju, ka abu spēlētāju attiecības tik tiešām nav pašā labākajā stāvoklī.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu