Valdība lems par iekšlietu dienestos nodarbināto vakcinēšanu pret Covid-19 (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policisti. Ilustratīvs foto.
Policisti. Ilustratīvs foto. Foto: Zane Bitere/LETA

Valdība šodien lems par iekšlietu dienestos nodarbināto vakcinēšanu pret Covid-19.

Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotais valdības rīkojuma projekts paredz noteikt iekšlietu dienestos strādājošo amatus, kuros nodarbinātie ir prioritāri vakcinējami pret Covid-19 infekciju.

IeM aģentūrai LETA skaidroja, ka konkrēts datums iekšlietu darbinieku vakcinēšanai nav noteikts, taču tiklīdz valdība dos zaļo gaismu un veselības ministrs parakstīs attiecīgu rīkojumu, tā varēs sākt iekšlietu dienestos strādājošo vakcinēšanu.

Iekšlietu struktūru - Valsts policijas, Valsts robežsardzes un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas koledžas, Valsts robežsardzes koledžas un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas, nodarbināto vakcinācija nepieciešama, lai nodrošinātu IeM sistēmas iestādēm noteikto uzdevumu nepārtrauktu izpildi.

Tāpat vakcinēšana nepieciešama, lai nodrošinātu nodarbināto praktisko iemaņu, profesionālo zināšanu, kompetenču un prasmju pilnveidošanu, dienestā pieņemto personu profesionālo sagatavošanu atbilstoši IeM sistēmas iestāžu vajadzībām un prasībām.

LETA arī rakstīja, ka daļa policisti un robežsargi ir iesaistīti Covid-19 ierobežojumu kontrolē.

Kopumā esot nepieciešams prioritāri vakcinēt 11 610 darbiniekus, tostarp, dienestu priekšniekus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu