"Milzīgs zaudējums, kas atstās tukšu vietu..." Nogalinātā Bezzubova draugi dalās atmiņās par futbola aģentu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Romāns Bezzubovs.
Romāns Bezzubovs. Foto: Latvijas Futbola federācija

Pagājušajā nedēļā nogalinātā Romāna Bezzubova draugi futbola aģentu atminas tikai ar siltākajām atmiņām. Izdevumā "Privātā dzīve" atmiņās dalījies politiķis Vjačeslavs Dombrovskis, bijušais futbolists Kaspars Gorkšs un sporta kluba "MyFitnes" treneris Juris Varuškins.

"Nogalināja vienu no mums. Nogalināja nekaunīgi, nošaujot gaišā dienas laikā blīvi apdzīvotā rajonā. Es labi pazinu Romu Bezzubovu.

Milzīgs zaudējums, kas atstās tukšu vietu ģimenē, draugiem un viņa astoņus gadus vecajai meitiņai," izdevumam "Privātā dzīve" pavēstīja deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

Sarunā ar izdevumu viņš sacīja, ka Romāns viņam bijis tuvs draugs skolas gados un jaunībā. "Mēs Purčikā bijām viena kompānija, kas visu, ko skolas laikā un jaunībā dara, sastrādā kopā. Roma bija klasesbiedrs maniem draugiem, kas dzīvoja netālu no manis, un tā mēs arī iepazināmies."

"Visu dzīvi viņš bija saistīts ar futbolu. Atvērts, taisnprātīgs un tiešs, viņš bija stiprs, dzīvespriecīgs, ar lielisku humora izjūtu," sacīja Dombrovskis.

Politiķis atzina, ka arī pēdējos gados kontakts ar Romānu viņam nebija zudis. "Protams, vairs nebija tā, ka teju katru vakaru kopā kaut ko darījām. Taču tāpat sazvanījāmies, satikāmies.

Pēdējo reizi viņu sastapu, šķiet, pirms kāda pusgada. Tas bija pagājušajā rudenī kinoteātrī. Gājām uz vienu filmu."

Deputāts uzskata, ka Bezzubovu nogalinājuši iebraucēji, kas, visticamāk, jau pametuši valsti.

Viņš nedomā, ka notikušais noteikti jāsaista ar Latvijas futbolu. "Mūsu valsts futbolā, protams, virmo kaislības, bet diez vai tik spēcīgas, lai kādu tik nežēlīgi nogalinātu. Es gana ilgi esmu dzīvojis šajā valstī, un man grūti iedomāties, ka vietēja mēroga lietas varētu izraisīt šādu reakciju. Šādā stilā attiecības kārto citas valstis, ne vietējie."

Viens no Latvijas labākajiem futbolistiem, bijušais Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs, kurš šobrīd ir Latvijas komandu sporta spēļu asociācijas izpilddirektors, izdevumam pastāstīja, ka viņš Romāna slepkavību negribētu saistīt ar Latvijas futbolu.

"Romānu, protams, pazinu. Esmu pat ar viņu savulaik trenējies un spēlējis vienā komandā. Bijām arī pretinieki futbola laukumā, pārstāvot katrs savu klubu.

Kad vēl bijām aktīvi futbolisti, saskarsme bija regulāra un cieša. Pēc karjeras beigām gan nebijām tuvi draugi, bet esmu informēts arī par viņa darbību kā futbolistu pārstāvim," norādīja Gorkšs.

"Gan par futbola iemaņām, gan darbu kā aģentam varu izteikties tikai pozitīvi. Nekā nosodāma un slikta neesmu par viņu dzirdējis," sacīja Gorkšs.

"Jā, futbols bija Romāna nodarbošanās, bet gan jau tiesībsargājošām iestādēm ir arī citas versijas, ko izskatīt. Operatīvās darbības es atstātu atbildīgo iestāžu ziņā. Izmeklētājiem priekšā ir nopietns darbs, kurš, cerams, nesīs vairāk atbilžu par to, kas un kāpēc patiesībā notika. Notikušais nepārprotami ir šokējošs, neņemot vērā, kādas nozares pārstāvji tajā iesaistīti," uzsvēra Kaspars Gorkšs.

Futbolista karjeru Bezzubovs beidza pirms deviņiem gadiem, un pēdējā laikā vairs nebija mierā ar savu fizisko formu. Gribēja izskatīties labāk un justies vieglāk. Tā pērn dzīve Romānu savedusi kopā ar sporta kluba "MyFitnes" Dzelzava treneri Juri Varuškinu.

"Viņš gribēja izmēģināt manis vadītos treniņus. Atnāca uz vienu, otru un iepatikās. Īpaši viņam patika tas, ka šajā programmā bija boksa elementi. Viņš bija izturīgs, disciplinēts, iekšēji savākts – kā jau bijušais sportists. Ar viņu strādāt bija viegli un patīkami.

Pusgadu Romāns katru sestdienu nāca uz individuālo treniņu, un viņam bija konkrēts mērķis – atbrīvoties no liekā svara.

Savā darbā bieži sastopos ar klientiem, kuri to grib, taču tikai retais spēj to parādīt darbos. Romāns varēja. Viņš bija mērķtiecīgs, un rezultāti parādījās ātri. Viņš atbrīvojās no 15 kilogramiem," izdevumam stāstīja Varuškins.

"Viņš bija ļoti draudzīgs, komunikabls cilvēks. Ar viņu vienmēr bija, par ko papļāpāt.

Galu galā, abi bijām sportisti, viņš – bijušais futbolists, es – bijušais bokseris, un kopēju tēmu mums netrūka," atcerējās treneris.

"Sporta zālē pēdējo reizi tikāmies pirms Covid-19 otrā viļņa, jo pēc tam mums strādāt ar klientiem bija liegts. Tā kā mēs ar Romānu dzīvojam vienā rajonā, pirms mēneša saskrējāmies uz ielas, un es pamanīju, ka viņš kļuvis vēl slaidāks," stāstīja Juris.

"To, ka Romāns nošauts, uzzināju no kopējiem paziņām, kas man uzreiz piezvanīja. Domāju, tur bija iesaistīta liela nauda, jo citādi tādu noziegumu izskaidrot grūti," sacīja Varuškins.

Vairāki Bezzubova tuvākie draugi un bijušie klasesbiedri "Privātajai dzīvei" atzina – šobrīd vēl nespēj runāt par Romānu, jo notikušais viņus esot dziļi satriecis, un visus vienojot cerība, ka slepkavas tiks atrasti.

Romāna draugi teic – viņš vienmēr bijis ļoti aktīvs, gatavs palīdzēt. Bijis cilvēks ar plašu dvēseli, kuram allaž prāts nesies uz jokiem.

Viņa nāve ir liela traģēdija Romāna ģimenei – mammai, dzīvesbiedrei un meitiņai, ar kuru viņš ļoti lepojās. Futbola aģents Romāns Bezzubovs tika nošauts 41 gada vecumā.

Viņa klientu vidū bija vairāki Latvijas izlases spēlētāji – Vitālijs Jagodinskis, Vladislavs Gabovs un Aleksandrs Fertovs, arī citi talantīgi kājbumbas meistari – Vladislavs Soloveičiks, Jānis Grīnbergs, Aleksejs Grazjanovs.

Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko pēc Bezzubova slepkavības presei atzina, ka Romāns bija ļoti veiksmīgs futbola aģents un daudzi viņa pārstāvētie futbolisti spēlēja ārzemēs.

"Viņš bija godīgs un atvērts. Viņš bija futbola cilvēks, kurš spēlēja futbolu tajā laikā, kad spēlēju es pats. Manuprāt, tas ir liels zaudējums mūsu futbola sabiedrībai un liels šoks," atzina Ļašenko.

Jau ziņots, futbola aģenta Bezzubova nogalināšana varētu būt pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar cietušā profesionālo darbību, pieļauj izmeklētāji, vienlaikus uzsverot, ka Valsts policija izmeklē arī citas versijas.

Uzbrukums Bezzubovam notika pagājušās trešdienas, 14. aprīļa, rītā Purvciemā brīdī, kad viņš vēlējās izbraukt uz Gunāra Astras ielu.

Uzbrucēji pārvietojušies ar melnas krāsas "BMW X5" markas automašīnu ar tonētiem aizmugurējiem stikliem. Automašīnai bija bojāts labais sāns.

Trešdien policija paziņoja, ka mašīnai, iespējams, var būt mainītas valsts reģistrācijas numurzīmes, tajā skaitā arī Krievijas federācijas numurzīmes, norādīja Valsts policijā.

Aģentūras LETA rīcībā esošajā videonovērošanas kameru ierakstā redzams, ka uzbrukums norisinājies aptuveni 20 sekundes. Brīdī, kad Bezzubova "Volkswagen Touareg" no sānielas vēlējās nokļūt uz Gunāra Astras ielu, ceļu viņam nobloķējis minētais "BMW X5". No uzbrucēju auto raidīti šāvieni un Bezzubovs centies "BMW X5" taranēt no sāniem. Pēc tam abas automašīnas aizbraukušas no kameru redzamības lauka.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu