Vientuļā karaliene. Ļaudis aizkustina visskumjākā Elizabetes II fotogrāfija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Danny Lawson/Pool via REUTERS

Brīvdienās, 17. aprīlī, Lielbritānijas karaliskā ģimene uz mūža mājām pavadīja savu mīļoto vīru, tēvu, vectēvu un vecvectētiņu, princi Filipu. Edinburgas hercoga bērēs tapis arī kāds foto, kurš iegājis vēsturē un aizkustinājis tautas sirdis.

Edinburgas hercoga prinča Filipa bēres norisinājās Svētā Džordža kapelā. Pandēmijas ierobežojumu dēļ to varēja apmeklēt tikai 30 prinča tuvinieki, turklāt ievērojot visus drošības noteikumus - bija jāvalkā sejas maska un jāievēro distance. 

Bēru laikā deviņdesmit četrus gadus vecajai Lielbritānijas karalienei Elizabetei II bija jāsēž vienai, jo arī to pieprasa Covid-19 pandēmijas noteikumi. Te nu arī tapa skumjākais karaļnama foto, kurā Viņas Majestāte redzama Džordža kapelas solā pavisam viena. Foto dramatiskumu papildina arī karalienes sejas maska, brilles, kuras svīst ciet, un lielā platmale, ko pieprasa ģērbšanās etiķete. Šis foto, kurā karaliene viena pati sēro par vīru, ar kuru bija kopā 73 gadus, noteikti paliks vēsturē.

"Cik neticami skumjš attēls. Neviens nevarēja iedomāties, ka karalienei šādā veidā būs jāatvadās no mīļotā vīra," saka kāds Twitter lietotājs. 

“Bēres Edinburgas hercogam bija tieši tādas, kādas viņš vēlējās. Vienīgais, ko viņš nevēlētos, - ka karaliene sēdētu viena," savā kontā sacīja karaliskā biogrāfe Ingrīda Sjūda.

Vēl skumjāk top, aplūkojot foto, kurā karaliene sēž līdzās savam vīram tieši tajā pašā vietā Meganas un prinča Harija kāzu dienā pirms trim gadiem. 

Foto: OWEN HUMPHREYS/Pool via REUTERS
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu