Kariņš skeptiski noskaņots par ierobežojumu mīkstināšanu tuvākajā laikā (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Premjers Krišjānis Kariņš.
Premjers Krišjānis Kariņš. Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ/SCANPIX

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Panorāma" norādīja, ka pagaidām valdība neplāno mīkstināt Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus.

Kariņš sacīja, ka valdība ik pēc trīs nedēļās izskata iespējas Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu mīkstināšanā un pēc grafika tas tiks darīts nākamajā nedēļā.

"Raugoties uz šodienas ainu, 14 dienu rādītājs ir nedaudz pieaudzis, tāpēc esmu skeptiski noskaņots par ierobežojumu mīkstināšanu," sacīja Kariņš.

"Ar katru dienu vakcinācijas process iet arvien raitāk un tikai kopīgiem spēkiem mums ir iespēja panākt, ka tas tiek aizvadīts vēl raitāk. Ir radīti labi priekšnoteikumi un apstākļi, kas vakcinācijas tempu var padarīt vēl ātrāku, kam par iemeslu arī kalpo fakts, ka vakcīnu piegāde uzlabojusies un to apjomi kļūst arvien lielāki," sacīja premjers.

Tomēr premjers piebilda, ka arvien aktīvāk ir jādomā par to, kā uzrunāt šaubīgos cilvēkus, proti, pārliecināt, ka vakcinācija ir vajadzīga.

"Ir jāizmanto visi iespējamie instrumenti, lai sabiedrība tiktu uzrunāta, jo mums galvenais panākt, ka cilvēki saprot vakcinācijas procesa būtību un nozīmīgumu. Te ir aktīvs darbs komunikācijas un reklāmas speciālistiem, lai gan, pēc manām domām, katrs vakcinētais cilvēks ir sava veida staigājoša reklāma, jo viņš ar savu piemēru varētu iedrošināt un pārliecināt savus tuvākos," sacīja premjers.

Lai gan uz jautājumu, kāpēc vakcinācijas informatīvais izdevums netiks izplatīts arī krievu valodā, par ko vakar pārrunāts Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijā un norādīts, ka atbilstoši Valsts valodas centra norādījumiem krievu valodā šādu izdevumu drīkst piedāvāt tikai tad, ja persona ir izteikusi šādu vēlmi, Kariņš atbildēja, ka viņaprāt Latvijā nav liegts informatīvus materiālus izplatīt dažādās valodās, jo visos veikalos tā ir pieejama divās vai pat trīs valodās.

"Domāju, ka tas ir vairāk organizatorisks jautājums, bet, ja ir problēmas, tad noteikti, tās vajadzētu risināt," piebilda premjers.

Jau ziņots, ka līdz šim pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu Latvijā saņēmuši 10,06% iedzīvotāju, liecina Nacionālās veselības dienesta dati.

Aizvadītajā diennaktī pirmo poti pret Covid-19 saņēma 4697 cilvēki, savukārt vēl 1531 persona vakcinācijas ciklu noslēdza, saņemot otru poti. Kopumā vakar sapotēti 6228 cilvēki

Otro poti saņēmušo cilvēku skaits vakar sasniedza otro lielāko rādītāju kopš vakcinācijas procesa sākuma. Lielāks tas bijis vien 2.februārī, kad otro devu saņēma 1673 cilvēki. Otrdien nepilna ceturtdaļa otro poti saņēmušo bija personas virs 60 gadu vecuma, vairāk nekā 240 sapotēto bija personas ar hroniskām slimībām, līdzīgs bijis arī vakcinēto ārstniecības personu skaits.

Apmēram trešdaļa vakar pirmo poti saņēmušo bija cilvēki vecumā virs 60 gadiem, katrs ceturtais bija persona ar hroniskām slimībām. Vakar pirmo vakcīnas devu saņēma arī vairāk nekā 730 izglītības iestāžu darbinieki.

Līdz šim vakcinācijas procesu, saņemot pirmo poti, sākuši 10,06% Latvijas iedzīvotāju, savukārt abas vakcīnas devas saņēma 1,6% iedzīvotāju.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu