"Kara pret futbolu" sāga turpinās: Anglijas futbola giganti atteikušies no dalības Eiropas Superlīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Plānotā Eiropas futbola Superlīga sastapusies ar pirmajām problēmām, jo visas sešas plānotās komandas no Anglijas premjerlīgas ir atteikušās no dalības šajā turnīrā, vēsta BBC.

Nedēļas sākumā izskanēja informācija, ka ducis Eiropas slavenāko klubu ir nolēmuši izveido savu patstāvīgu līgu, pārtraucot saistības ar UEFA.

Šāda informācija sašutumu izsauca kā fanu tā apskatnieku vidū. Piemēram, bijušais Mančestras "United" aizsargs Rio Ferdinands šādu plānu nosauca par "karu pret futbolu".

Oriģināli bija paredzēts, ka jaunizveidotā Superlīga sastāvētu no sekojošām komandām: "Liverpool", Mančestras "United", Londonas "Arsenal", Londonas "Chelsea", Mančestras "City" un Totenhemas "Hotspur", "Barcelona", Madrides "Real", Madrides "Atletico", Milānas "Inter", "AC Milan" un Turīnas "Juventus".

Lielbritānijā pēc šāda paziņojuma sākās plaši protesti. Tāpat konkrētajiem klubiem ar sankcijām draudēja arī Lielbritānijas Premjerministrs Boriss Džonsons.

Trešdien kļuva zināms, ka Anglijas vienības no jaunā projekta ir atteikušās. Pirmie par savas dalības atteikšanu paziņojam Mančestras "City". "Pilsētnieku" piemēram sekoja Londonas "Chelsea". Un tagad lēmumu par nepiedalīšanos potenciālajā turnīrā ir pieņēmušas arī pārējās Anglijas vienības.

Neskatoties uz sešu komandu zaudēšanu, Superlīgas pārstāvji paziņoja, ka apsvērs nepieciešamos soļus, lai projektu pārveidotu, nevis atceltu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu