VIDEO ⟩ Atšķirīgas paaudzes, vārtsargu spēks un Ziemeļamerikas cerības - Latvijas hokeja izlase gatavojas gaidāmajam PČ

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tuvojoties pasaules čempionātam hokejā, Latvijas valstsvienības kandidāti aktīvi strādā pie sagatavošanās gaidāmajam turnīram. Sižetu sērijas "Lielais hokejs ar TVNET" pirmajā epizodē viesojāmies izlases treniņā, lai aprunātos par sagatavošanās procesu.

Līdz pasaules čempionātam hokejā ir atlicis mazāk nekā mēnesis, tāpēc Latvijas valstsvienība aktīvi gatavojas turnīram, kandidātu vidū iekļautos hokejistus dalot divās grupās.

Šajā atlases ciklā hokeja izlases rīcībā ir daudzi pieredzējuši spēlētāji, kā arī virkne gados jauno hokejistu. 

Viens no izlases kandidātu jaunākajiem hokejistiem, Jānis Švanenbergs atzina, ka par atbalstu no pieredzējušāko spēlētāju puses nevar sūdzēties un šobrīd fokusējas uz debiju izlases rindās pasaules čempionātā.

Savukārt šā izlases modeļa pieredzes bagātākais hokejists, Krišjānis Rēdlihs sarunas gaitā pauda pārliecību un prieku par komandas jauno spēlētāju sniegumu, norādot, ka vēl šodien atceras pirmos mirkļus no savas debijas izlases oficiālajos mačos.

Sagatavošanās procesā treneru rīcībā ir Eiropā spēlējošie latviešu vārtsargi, kuru vidū ir arī Jānis Kalniņš, Ivars Punnenovs un Jānis Voris. Izlases vārtsargu treneris Edgars Masaļskis atzīst, ka pieejamo vārtu vīru sniegums aizvadītajā klubu sezonā ir vērtējams atzīstami.

Visbeidzot, aprunājāmies arī ar Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretāru Viesturu Koziolu, kurš pastāstīja par niansēm saistībā sagatavošanās procesa norisi ārpus laukuma, kā arī pastāstīja par iespējām izlases rindās ieraudzīt Ziemeļamerikā spēlējošos latviešu hokejistus.

Latvijas hokeja izlase pirmo čempionāta spēli aizvadīs 21. maijā, tiekoties ar Kanādas valstsvienību.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu