Mūžībā aizgājis neatkarības atjaunošanas laika politiķis Jānis Krūmiņš

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Krūmiņš.
Jānis Krūmiņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Mūžībā aizgājis Latvijas neatkarības atjaunošanas laika politiķis, bijušais īpašo uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību lietās Jānis Krūmiņš, liecina viņa "Facebook" kontā publicētais ieraksts.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, Krūmiņš dzimis 1955.gada Kuldīgā. Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē viņš ieguvis filozofa-sociologa augstāko izglītību.

No 1980. līdz 1987.gadam Krūmiņš bija fotokorespondents ziņu aģentūrā "LATINFORM" (toreizējais aģentūras LETA nosaukums).

1990.gada 4.maijā kā Augstākās Padomes deputāts Krūmiņš balsoja par Deklarāciju par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu.

Krūmiņš 90.gados bijis Ministru prezidenta Valda Birkava padomnieks, kā arī padomnieks sava laika finanšu ministram un Rīgas mēram.

2000.gadā viņš kļuva par īpašo uzdevumu ministru valsts pārvaldes un pašvaldību lietās tā laika Ministru prezidenta Andra Bērziņa valdībā.

Gadsimtu mijā Krūmiņš apbalvots ar III šķiras Triju Zvaigžņu ordeni un ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi.

Krūmiņš savulaik bijis "Klubs-21" prezidents, piedalījies partijas "Latvijas Ceļs" dibināšanā, reizē pirms un pēc tam bijis arī citu partiju biedrs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu