Ādažu novadā policija konstatē 19 jauniešu pulcēšanos un narkotisko vielu lietošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: oneinchpunch/shutterstock.com

Vakar, 20. aprīlī, ap pulksten 17.00 Saulkrastu pašvaldības policijas darbinieki saņēma informāciju, ka Ādažu novadā ārtelpās pulcējas personas.

Ierodoties notikuma vietā, policisti konstatēja, ka vienuviet atrodas apmēram 20 jaunieši, kuri, iespējams, lietojuši narkotiskās vielas, tāpēc uz notikuma vietu izsaukti arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirkņa policisti.

Valsts policijai, ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka iepriekš minētajā vietā pulcējas 19 personas, no kurām 13 personas ir nepilngadīgas. Turklāt visu personu uzvedība liecināja, ka, iespējams, lietotas narkotiskās vielas. Tāpat turpat pie jauniešiem atrasta arī zaļganbrūna viela, kam šobrīd nozīmēta ekspertīze, lai noteiktu tās veidu un daudzumu.

Tika uzsākti 19 administratīvā pārkāpuma procesi pēc Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likuma 48. panta, proti, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no desmit līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām.

Tāpat uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas, proti, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt pašvaldības policijas darbinieki vērtēs, vai augstāk minētajā notikuma vietā pārkāpti valstī noteiktie ierobežojumi – pulcēšanās.

Lai efektīvi cīnītos ar noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu apriti, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt aktīviem un ziņot – notikuma brīdī zvanot pa tālruņa numuru 110 vai rakstot iesniegumu portālā Latvija.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu