Kurai valstij pandēmijas apstākļos ir ceļošanai "visspēcīgākā" pase? Zināms, kurā vietā ierindojas Latvija (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jsnow my wolrd/shutterstock

Pasaulē ir 227 dažādi ceļojumu galamērķi, kuriem, lai ieceļotu valstī, ir nepieciešama pase. Henlija pasu indekss, kas kopš 2006. gada regulāri pēta pasaulē ceļojumiem draudzīgākās pases, ir publicējis 2021. gada reitingus un analīzi, vēsta raidsabiedrība CNN.

Henlija pasu indekss ir balstīts uz Starptautiskās gaisa transporta pārvaldes sniegtajiem datiem, aptverot 199 valstu pases un 227 ceļojumu galamērķus.

Tā kā indeksā netiek ņemti vērā pagaidu ierobežojumi, Japāna atkal ir līderu sarakstā, ar savu pasi piedāvājot bezvīzu ieceļošanu 193 galamērķos visā pasaulē.

Singapūra ierindojas otrajā vietā, ar savu pasi piedāvājot bezvīzu ieceļošanu 192 valstīs, taču trešajā vietā ir Dienvidkoreja un Vācija, ļaujot ieceļot 191 valstī.

Desmitajā vietā ierindojas Ungārija, Lietuva, Polija un Slovākija, ar savu pasi piedāvājot bezvīzu ieceļošanu 183 valstīs, turpretī 11. vietā ierindojas Igaunija, Islande, Latvija un Slovēnija.

Vien 26 valstis un teritorijas bez būtiskiem vīzu ierobežojumiem var apmeklēt ar Afganistānas pasi, kas to padara par "vājāko" pasi pasaulē, ierindojot pēdējā – 110. vietā.

Nedaudz labāks sniegums ir Irākai (28 valstis un 109. vieta), Sīrijai( 29 valstis un 108. vietā) un Pakistānai (32 valstis un 107. vieta).

2014. gadā Lielbritānija un ASV ierindojās pirmajā vietā, taču abu valstu pases "stiprums" nepārtraukti ir samazinājies. 2021. gadā abas valstis atrodas septītajā vietā līdzās Šveicei, Beļģijai un Jaunzēlandei.

Ceļojumu galamērķu daudzpusības ziņā pēdējās desmitgades lielākie veiksmes stāsti ir Ķīna un Apvienotie Arābu Emirāti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu