Rīgas "Dinamo" sastāvu papildina ar vēl vienu ārzemju vārtsargu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Matejs Mahovskis.
Matejs Mahovskis. Foto: https://hcsparta.cz

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" apmaiņā pret naudas kompensāciju no Čerepovecas "Severstaļ" vienības ceturtdien savā rīcībā ieguvusi čehu vārtsargu Mateju Mahovski, ziņo līga.

Mahovskis pēdējās trīs sezonas spēlējis Čehijas ekstralīgas komandā Prāgas "Sparta". Šosezon viņš 40 regulārā turnīra spēlēs vidēji ielaida 2,26 vārtus un atvairīja 91,3% metienu. Piecās izslēgšanas spēlēs viņš vidēji ielaida 1,58 vārtus, caurmērā atvairot 94,6% raidījumu.

Iepriekš karjerā viņš arī spēlējis Ontario hokeja līgā (OHL), kā arī Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) un Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur Griffinas "Grand Rapids" komandas rindās aizvadīja četrus mačus.

Čehijas čempionātā viņš septiņu sezonu laikā kopumā aizvadījis 295 regulārā čempionāta spēles, tajās vidēji ielaižot 2,31 vārtus un atvairot 92% raidījumu. 41 "play-off" mačā viņš vidēji ielaidis 2,55 ripas un atvairījis 92% metienu.

Karjeras laikā Mahovskis pārstāvējis dažāda vecuma Čehijas jauniešu izlases un bijis valstsvienības sastāvā arī vienā pasaules čempionātā.

Jau ziņots, ka "Dinamo" galvenais treneris nākamsezon būs krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistēs Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš, kura pārraudzībā būs vārtsargi.

Pirmdien klubs pagarināja līgumus ar aizsargiem - Kristapu Zīli un Kristapu Sotnieku -, kā arī uzbrucējiem - Nikolaju Jeļisejevu un Danielu Bērziņu.

Pagājušajā nedēļā "Dinamo" pagarināja līgumu ar uzbrucēju Lauri Dārziņu, bet vienības vārtos nākamsezon būs redzams zviedru vārtsargs Johans Matsons.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu