Zināmi lielākie ātruma pārkāpumi, kādus pagājušajā gadā fiksējuši fotoradari Latvijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stacionārais fotoradars. Ilustratīvs attēls.
Stacionārais fotoradars. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājušajā gadā lielākais ar stacionāro fotoradaru ārpus apdzīvotajām vietām konstatētais ātruma pārkāpums konstatēts uz Siguldas šosejas, kur automašīna "BMW 540" traukusies ar 230 kilometriem stundā, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Kā nākamais lielākais ātruma pārkāpums konstatēts uz Tallinas šosejas, kur "Mercedes Benz S350" markas spēkrats braucis ar 217 kilometriem stundā. Tālāk seko "Porsche Panamera" ar 193 kilometriem stundā uz Ventspils šosejas.

Lielāko ātruma pārkāpēju sarakstu noslēdz "Volkswagen Passat" un "Mercedes Benz ML 63 AMG" ar 191 kilometriem stundā uz Siguldas šosejas un Tallinas šosejas.

Apdzīvotās vietās lielākais stacionārā fotoradara konstatētais ātruma pārkāpums konstatēts uz Tallinas šosejas pie Svētciema, kur automašīna "BMW 518D" braukusi ar 168 kilometriem. Tālāk seko "Mercedes Benz ML 400 CDI" ar 166 kilometriem stundā uz Tallinas šosejas pie Baltezera, kā arī "Toyota Aristo" ar 162 kilometriem Lapmežciemā.

Sarakstu noslēdz kāds "Ford Galaxy", kurš Strenču novadā traucies ar 156 kilometriem stundā un "Mercedes Benz E270", kurš Rīgā, Maskavas ielā braucis ar 152 kilometriem stundā.

Jau ziņots, ka 2020. gadā kopumā par ātrumpārkāpumiem, kas konstatēti gan ar stacionāriem, gan pārvietojamiem radariem pieņemti 362 056 administratīvo pārkāpumu lēmumi.

Pagājušajā gadā par fotoradaru fiksētajiem satiksmes noteikumu pārkāpumiem soda naudās piemēroti kopumā 14 489 305 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu