Nākamā NHL sezona varētu sākties oktobra otrajā dekādē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība 2021./2022.gada sezonu plāno sākt 12.oktobrī, medijam ESPN atklājis kāds situācijai pietuvināts avots.

Ierasti sezona sākas oktobra vidū, bet, ņemot vērā, ka šosezon izslēgšanas spēles noslēgsies jūlija vidū, NHL jauno sezonu plāno sākt nedēļu vēlāk, nekā ierasts pirms pandēmijas periodā.

Avots ESPN arī atklājis, ka komandas treniņnometnes varētu sākt rīkot no 22.septembra. Visu komandu ģenerālmenedžeri par šīm iecerēm no līgas puses jau esot informēti.

Šie gan ir pagaidu datumi un par tiem vēl jāvienojas arī NHL spēlētāju asociācijā (NHLPA). 

Tāpat avots ESPN atklājis, ka trešdien sarunās ar ģenerālmenedžeriem apspriesta arī NHL hokejistu dalība olimpiskajās spēlēs, izmaiņas dažos noteikumos un iespējamie NHL drafta datumi.

NHL un NHLPA pagājušajā gadā parakstīja jaunu četru gadu sadarbības līgumu, kas paredz, ka hokejisti 2022. un 2026.gadā varēs piedalīties olimpiskajās spēlēs. Par šo ieceri vēl nav izdevies vienoties visām iesaistītajām pusēm - Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF), NHL un NHLPA.

NHL lūgusi starptautiskos partnerus pēc iespējas ātrāk viest skaidrību šajā jautājumā, jo olimpisko spēļu pārtraukums ir plānots februārī, tāpēc līgai jārēķinās ar izmaiņām spēļu kalendārā. Avots norādīja, ka par šo jautājumu visas iesaistītās puses aktīvi diskutēs turpmāko divu mēnešu laikā.

Tikmēr šī gada NHL drafts attālinātā formātā aizvien plānots 23. un 24.jūlijā, taču sarunās izskanējuši viedokļi, ka otrās kārtas izvēles process būtu jāpaātrina, jo pagājušajā gadā tas bijis pārlieku ilgs. 

Zīmīgi, ka līga ar ģenerālmenedžeriem nav apspriedusi šīs sezonas potenciālo "Final 4" formātu. Klubi šosezon spēles aizvada tikai savā pārstāvētajā valstī.

Pastāv iespēja, ka izslēgšanas turnīra pusfināli un fināls tiks aizvadīti ASV teritorijā neitrālā vietā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu