Krievija atsauc karavīrus no Ukrainas robežām (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Handout / AFP/Scanpix

Krievija devusi rīkojumu karavīriem no piektdienas atgriezties savās bāzēs pēc mācībām pie Ukrainas robežām, vēsta ziņu aģentūra RIA.

Pagaidām gan nav skaidrs, vai tiks atsaukti pilnīgi visi karavīri, kas tika savilkti pie Ukrainas robežas.

Nedēļas sākumā Eiropas Savienības augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žuzeps Borels paziņoja, ka Krievija pie Ukrainas austrumu robežas un okupētajā Krimā izvietojusi vairāk nekā 150 000 karavīru.

"Es uzskatu, ka negaidītās inspekcijas mērķi ir pilnībā sasniegti. Karavīri ir nodemonstrējuši savu spēju nodrošināt valstij uzticamu aizsardzību," paziņoja Krievija aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, kurš šodien pārraudzīja militāros manevrus Krimā.

Ministrs paziņoja, ka ir nolēmis pabeigt inspekcijas dienvidu un rietumu militārajos apgabalos.

Šoigu sacīja, ka karavīri atgriezīsies savās bāzēs līdz 1.maijam.

Tomēr ministrs norādīja, ka armijai jābūt gatavai reaģēt ātri "nelabvēlīgas" situācijas attīstības gadījumā saistībā ar NATO militārajām mācībām, vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

NATO militārās mācības "Defender Europe" ir ikgadēji manevri, ko vada ASV. To mērķis ir veicināt ASV un pārējo NATO valstu armiju un citu partneru kaujas gatavību un sadarbības spējas.

No marta līdz jūnijam mācībās piedalīsies vairāk nekā 28 000 karavīru no 26 valstīm. Manevri norisināsies vairāk nekā 30 poligonos vairākās valstīs.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu