VIDEO ⟩ Igaunijā 11 gadus vecs zēns dzimšanas dienu atzīmē pie auto stūres un traucas ar 100 km/h lielu ātrumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nedēļas sākumā Igauniju satricināja kāds video, kurš izplatījās sociālajā tīklā "Snapchat". Tajā bija redzams, kā 11 gadus vecs brauc ar automašīnu, atzīmējot savu dzimšanas dienu, vēsta laikraksts "Tartu Postimees".

Video redzams, kā bērns vada automašīnu un kāds no balkussēdētāja vietas viņu filmē, taču nav redzams, kurš ir operators.

Ieraksta laikā pasažieris norādīja, ka šoferis pārsniedzis 100 km/h lielu ātrumu.

Pēc neilga brīža policija sazinājusies ar zēna tēvu, kurš atbildēja, ka jau bija gaidījis zvanu no tiesībsargājošajām iestādēm. Tartu apriņķa policists Anti Peiponens norādīja, ka tēvs bijis "ļoti nobijies", jo tieši viņš zēnu palaida pie stūres.

Uz likumsargu jautājumu, kāpēc tas tika darīts, tēvs norādīja, ka vēlējies piepildīt zēna dzimšanas dienas vēlmi - sēdēt pie braucoša auto stūres.

Tēvs likumsargiem norādīja, ka tas esot bijis līdz šim vienīgais šāds gadījums. Likumsargi ar tēvu veica pārrunas un skaidroja, cik bīstamas ir šādas "izklaides".

"Mēs skaidrojām, ka ir pareizi radīt bērnam prieku, taču to likums aizliedz darīt šādā veidā, jo tiek apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki. Tā vietā ieteicām tēvam ar dēlu doties uz tuvējo motocentru," norādīja Peiponens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu