Negaidīta atkalredzēšanās: pēc deviņiem gadiem sieviete atgūst flautu, kuras dēļ gandrīz zaudēja karjeru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Cautivante.co/Shutterstock.com

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Heidija Slikere nekad nedomāja, ka atkal redzēs savu flautu pēc tam, kad pirms deviņiem gadiem to pazaudēja taksometra aizmugurējā sēdeklī, taču, pateicoties svešinieku laipnībai un prasmīgam detektīvdarbam, mūziķe ir atkal atguvusi nozaudēto, ziņo "The New York Times". 

2012. gadā Heidija Slikere pēc astoņu stundu gara koncerta kādā bārā izmantoja taksometra pakalpojumus.

Bija plkst. 03:30 no rīta, pēc dažām stundām Slikerei bija paredzēts koncerts Jaunanglijas filharmonijā. Uz taksometra aizmugurējā sēdekļa atradās mūziķes 10 000 ASV dolāru (8280 eiro) vērtā flauta.

Ieejot dzīvoklī Heidija attapusies, ka atstājusi instrumentu taksometrā. 

Mūziķe uzreiz zvanījusi taksometra šoferim, taču viņš nav atbildējis. Drīz pēc tam Heidija iesniegusi ziņojumu policijā. Sieviete pat vērsās pēc palīdzības vietējā televīzijā, sakot, ka flautas zaudējuma dēļ viņai nāksies pamest orķestri.

Pēc flautas nozaudēšanas nākamajā dienā viņa uzstājās filharmonijā ar draudzenes aizdotu flautu, taču ar svešo instrumentu Heidija nespēja parādīt visu savu muzikālo potenciālu. 

"Jūsu flautas partija izklausījās ļoti slikti." Tā man toreiz teica orķestra diriģents. Es nespēju piepildīt savas ekspektācijas un diriģents, kurš man deva iespēju, bija vīlies un nekad vairs nepiezvanīja, lai piedāvātu vēlreiz uzstāties," sacīja Heidija.

Slikerei bija nepieciešami aptuveni pieci gadi, lai nopelnītu naudu jaunai flautai. Tad šī gada martā notika kas negaidīts.

Vienu rītu viņai piezvanīja no kāda veikala un teica, ka citā mūzikas veikalā, kas atrodas Bostonā ir bijis kāds, kurš atvedis sudraba flautu tās novērtēšanai. 

Instrumenta sērijas numurs sakritis ar to, kuru Slikere pazaudējusi pirms deviņiem gadiem. 

Brets Valbergs, kurš ir mūzikas instrumentu pārdošanas vadītājs un koka pūšamo instrumentu speciālists, sacīja, ka kaut kas šķitis nepareizi saistībā ar sudraba flautu, ko klients ievedis šī gada 12. februārī, jo vīrietis, kas atnesis instrumentu neizskatījies pēc profesionāla mūziķa.

Bostonas policijas departamenta ziņu izlaidumā teikts, ka detektīvi 9. aprīlī runājuši ar klientu, un viņš teicis, ka flautu iegādājies no nepazīstama vīrieša.

"Pēc tam vīrietis nodeva flautu detektīviem, lai to varētu atdot likumīgajam īpašniekam. Vēlāk noskaidrojās, ka flauta iegādāta no šofera, kurš pirms deviņiem gadiem liktenīgajā vakarā vedis mājās Heidiju," rakstīts ziņojumā.

Nu Heidija pēc deviņiem gadiem atkal apvienojās ar savu iemīļoto instrumentu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu