"Liepāja" atspēlējas otrajā puslaikā un sasniedz LBL pusfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Liepājas" basketbolisti
"Liepājas" basketbolisti Foto: Jānis Lārmanis

"Liepājas" vienība piektdien izcīnīja uzvaru Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla piektajā spēlē un kā pēdējā sasniedza pusfinālu.

"Liepāja" mājās ar 66:59 (16:20, 9:13, 21:14, 20:12) uzvarēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un sērijā līdz trim uzvarām bija pārāka ar 3-2.

Rezultatīvākais Kurzemes vienībā ar 21 punktu un septiņām atlēkušajām bumbām bija Guntis Sīpoliņš, bet 16 punkti un desmit bumbas zem groziem Iļjam Gromovam. Valmieras klubā 15 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Kārlim Apsītim, taču Ervīns Jonāts pievienoja 12 punktus un piecas bumbas zem groziem.

"Liepāja" pēc neveiksmīga pirmā puslaika vadības grožus pārņēma mača otrajā pusē. Trešo ceturtdaļu liepājnieki iesāka ar astoņu punktu deficītu (25:33), bet Guntim Sīpoliņam pēc aptuveni piecām spēlētām minūtēm no soda līnijas izdevās panākt -1 (35:36). Roberts Bērziņš trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām izlīdzināja rezultātu (41:41), valmierieši īsi pēc tam guva sešus bezatbildes punktus, bet "Liepāja" pēc trim ceturtdaļām bija iedzinējos tikai ar viena punkta starpību - 46:47.

Dāvja Geka tālmetiens pēdējās ceturtdaļas sākumā vadībā jau izvirzīja liepājniekus, mājiniekiem turpmākās piecas minūtes spējot saglabāt vadību, taču Edmunds Elksnis vēlreiz nokārtoja neizšķirtu - 54:54. Neilgi pēc tam "Liepāja" vēlreiz izvirzījās vadībā (59:54) un pusotru minūti līdz spēles beigām pārsvaru palielināja līdz pat sešiem punktiem. Valmierieši atlikušajā laikā nespēja atgūties, piedzīvojot zaudējumu piektajā ceturtdaļfināla mačā.

Sērijas pirmajā mačā Liepājā mājinieki svinēja uzvaru ar 90:77, otrajā uzvarēja viesos ar 80:73, taču valmierieši atspēlējās. Trešajā mačā izbraukumā viņi vinnēja ar 85:77, bet ceturtajā savā laukumā - ar 79:75, sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-2.

"Valmiera Glass"/"ViA" komandā četrās izslēgšanas spēlēs rezultatīvākais ar vidēji mačā gūtiem 16 punktiem bija Edmunds Elksnis, Valters Vēveris guva 13,75, Ervīns Jonāts 12,75 un Klāvs Dubults 10,25 punktus.

Liepājniekiem 15,25 punktus spēlē sakrāja Guntis Sīpoliņš, Roberts Blumbergs izcēlās ar 14 punktiem, Dāvis Geks ar 13,50 un Iļja Gromovs ar 12,50 punktiem. Savukārt atlēkušo bumbu izcīnīšanā solo ir spēlējis kurzemnieks Gromovs, kuram vidēji 14,3 mačā izcīnītas atlēkušās bumbas.

Valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ spēle aizritēja bez skatītāju klātbūtnes.

"Liepāja" pusfinālā jau svētdien gaida tikšanās ar pamatturnīra spēcīgāko klubu "VEF Rīga"

Abas komandas šosezon piecas reizes jau tikās Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā, četrās no tām uzvaru svinot liepājniekiem. Valmieras komanda vienīgo uzvaru svinēja ar rezultātu 73:69, bet pārējās spēlēs zaudēts ar attiecīgi, 86:88, 72:79, 72:89 un 62:93.

Liepājas komanda vietējā čempionāta pusfinālā pēdējo reizi spēlēja 2016.gadā, bet valmierieši finālčetriniekā iekļuva gadu vēlāk.

Apvienotajā čempionātā "Liepāja" līderis ar vidēji spēlē 14,2 gūtiem punktiem bija Dāvis Geks, bet Valmieras klubā šajā rādītājā labākais ar 15 punktiem bija Edmunds Elksnis. Iļja Gromovs vidēji spēlē zem groza izcīnījis 8,6 atlēkušās bumbas, bet "Valmiera Glass"/"ViA" komandā ar 6,2 bumbām zem groza spēlē izcēlies Ervīns Jonāts.

Otrā ceturtdaļfināla pārī ceturtdien "Latvijas Universitāte" mājās piekāpās "Ogrei" ar 64:86. Šajā sērijā ir 3-1 uzvarēja ogrēnieši, kuri pusfinālā tiksies ar "Ventspili", kas Latvijas-Igaunijas līgā izcīnīja otro vietu Latvijas grupā. Pirmā spēle plānota pirmdien.

Ceturtdaļfināla, pusfināla un mačā par trešo vietu spēles notiek līdz vienas komandas trim uzvarām, bet finālā - līdz četriem panākumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu