Tukumā, iespējams, noticis apzināts uzbrukums - ar degšķidrumu apliets un aizdedzināts cilvēks (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pavlo Lys/Shutterstock.com

Iepriekšējā naktī Tukumā, iespējams, ar degšķidrumu apliets un aizdedzināts kāds vīrietis, vēsta "Neatkarīgās Tukuma Ziņas".

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ziņojis, ka piecstāvu ēkā Tukumā degusi apģērbu kaudze un cietuši divi cilvēki, taču viens no cietušajiem izdevumam uzsvēris, ka tā ir maldinoša interpretācija par notikušo, jo patiesībā viens cietušajiem ticis aizdedzināts ar degšķidrumu.

Cietušais uzbrukumā vainojis kādu vīrieti, kurš abiem cietušajiem "uz savu iedomu pamata vai homofobisku motīvu vadīts" esot vairākkārt draudējis un pieprasījis vienā dzīvoklī dzīvojošajiem jauniešiem "aizvākties no pilsētas". Par draudiem ticis ziņots policijai.

Aizvadītajā naktī vienam no vīriešiem noticis uzbrukums, viņš apliets ar degšķidrumu un aizdedzināts, stāstījis cietušais, kurš pats savukārt guvis apdegumus, cenšoties apdzēst draugu. Smagāk cietušais vīrietis ticis nogādāts Apdegumu centrā Rīgā, kur viņš ar 85% ķermeņa apdegumiem ievietots reanimācijā.

"Mēs par šiem draudiem ziņojām gan policijai, gan arī kaimiņa darbavietai, bet nekāda reakcija jau nesekoja… Bija jāsagaida, lai cilvēks tiek sakropļots vai nogalināts!?… Un tagad, kā man telefonsarunā atklāja mamma, policija visu virzot tā, it kā draugs būtu gribējis izdarīt pašnāvību," izdevumam izteicies cietušais.

Valsts policijas Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs apliecinājis, ka "ugunsgrēkā ir cietušas divas personas", un, lai noskaidrotu notikušā apstākļus, sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Vaicāts par cietušajiem iepriekš izteiktajiem draudiem, Bahs apliecinājis, ka iesniegums par tiem policijā bijis, bet pēc informācijas pārbaudes pieņemts lēmums atteikt uzsākt kriminālprocesu, un šis lēmums nav ticis pārsūdzēts.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu