Par miljonu eiro renovētā sociālajā namā rīdzinieki dzīvo sapelējušos dzīvokļos (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Fevziie/shutterstock.com

Ēka Rīgā, Valdlauču ielā 10, ir mājvieta 18 cilvēkiem, kuriem dzīvokli piešķīrusi pašvaldība. Dzīvokļi piešķirti pēc renovācijas darbiem, kuros dome ieguldījusi teju miljonu, bet izrādās, ka namā nav iespējams dzīvot, jo lielākā daļa dzīvokļu pelē, regulāri notiek likstas ar ūdensvada un kanalizācijas sistēmu, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "4. studija". 

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "4. studija" šajā namā pabija 2019. gada nogalē, norādot uz problēmām toreizējam Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta priekšniekam Anatolijam Aļeksejenko. Viņš piekrita, ka problēmas ir, un solīja tās novērst, toreiz nolaidīgā attieksmē vainojot pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP). 

Taču nekas nav mainījies līdz pat šai dienai. Māju atkal piemeklējušas problēmas – naktī katlu mājā sprāgusi karstā ūdens caurule un sācis noplūst karstais ūdens.

Avārijas dēļ Ingas Zandausas dzīvoklī nav ūdens. Divu bērnu ar speciālām vajadzībām mamma bažīgi noteica – ja ūdens atgriezīsies, jācer, ka tas tecēs no krāna, nevis no ventilācijas lūkas.

"Un pelējumā es dzīvoju. Viss stūris pilnīgi un skapis sapelējis iekšpusē, un drēbes pelē. Un virtuvē arī ir tāds pats stūrītis. Tas notiek atkārtoti, un neviens nereaģē uz to visu," par nebūšanām stāstīja nama iedzīvotāja.

Būtiskas problēmas piedzīvojuši vairāku dzīvokļu iemītnieki, taču atbildīgās personas, kas būtu ieinteresētas neērtās situācijas risināt, tā arī nav atradušās.

RNP Komunikācijas nodrošinājuma nodaļas vadītāja Una Grenevica norādīja: "Mēs tam esam pievērsuši pastiprinātu uzmanību, un situācija šobrīd ir tāda, ka ir jāsagaida tehniskās izpētes atzinums, lai mēs konkrētāk varētu saprast, kas ir par vainu, kas ir atbildīgais, kā to tālāk risināt un kā novērst."

Tikmēr Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Apsaimniekošanas pārvaldes priekšniece Ingrīda Mutjanko pauda: "Mēs esam konstatējuši, ka ir nepietiekoši atbildīga attieksme no apsaimniekotāja puses. Tajā mājā ir diezgan bieži nepieciešams arī mainīt filtrus. Jo divas reizes ir konstatēts fakts, ka tieši filtra plīsums ir bijis par iemeslu tam, ka nav bijusi apkure mājā, ka ir pazudis karstais ūdens mājā."

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu