EP deputāti ar ES augstāko pārstāvi ārlietās un drošības politikā apspriedīs Navaļnija stāvokli (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti 28.aprīlī kopā ar Eiropas Savienības (ES) augstāko pārstāvi ārlietās un drošības politikā Žuzepu Borelu apspriedīs Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija stāvokli, aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Krastiņš atzīmēja, ka Navaļnijs, kurš tika ieslodzīts šī gada sākumā, nesen tika hospitalizēts. Viņš sāka bada streiku pirms vairākām nedēļām, kad Krievijas varas iestādes viņam liedza piekļuvi izvēlētajam medicīnas personālam. Pašlaik politiķis ir paziņojis, ka šo protesta formu beidz.

EP deputāti ar ES augsto pārstāvi ārlietās apspriedīs arī šomēnes novēroto Krievijas karaspēka koncentrāciju pie Ukrainas robežām un neseno diplomātisko strīdu starp Čehiju un Krieviju. Tas izcēlās tādēļ, ka Čehijas varas iestādes vainoja Krievijas izlūkdienesta darbiniekus par sprādziena izraisīšanu munīcijas glabātavā Čehijā 2014.gadā, bojā ejot diviem cilvēkiem. Pēc strīda tika izraidīti vairāki abu valstu diplomāti.

Plenārsēdes debates tiks noslēgtas ar rezolūciju, par kuru EP deputāti balsos 29.aprīlī.

LETA jau rakstīja, ka ieslodzījumā esošais Navaļnijs piektdien paziņojis, ka pārtrauc jau trīs nedēļas ilgušo badastreiku. Navaļnijs badastreiku pieteica 31.martā, pieprasot ieslodzījuma vietai nodrošināt viņam pienācīgu medicīnisko aprūpi.

Politiķis tomēr piebildis, ka prasību ļaut viņam tikties ar savu ārstu, kam viņš uzticas, neatsauc, jo viņš turpina zaudēt roku un kāju jūtīgumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu