Bertāns un "Wizards" komanda izcīna astoto uzvaru pēc kārtas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien guva deviņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzot Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru.

Vašingtonas "Wizards" savā laukumā ar rezultātu 119:110 (27:32, 36:28, 24:33, 32:17) uzveica Klīvlendas "Cavaliers" komandu un izcīnīja astoto uzvaru pēc kārtas.

Iepriekšējo reizi vašingtoniešiem tik gara uzvaru sērija bija pirms 20 gadiem, kad komandas sastāvā bija NBA superzvaigzne Maikls Džordans.

Bertāns svētdien spēlēja 34 minūtes un 12 sekundes, realizējot trīs no desmit tālmetieniem un netrāpot grozā divus divpunktu metienus. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja un iekrāja +/- rādītājus +25, kas bija labākais rezultāts komandā.

Tieši Bertāna precīzais tālmetiens četras minūtes pirms pamatlaika beigām ievadīja "Wizards" izrāvienu 14:5, kas mājiniekiem nodrošināja uzvaru.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Bredlijs Bīls, bet 14 punkti, 11 rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas bija Raselam Vestbrukam, kurš pie "triple-double" nav ticis tikai trīs no pēdējām 17 spēlēm.

Savainojuma dēļ "Cavaliers" komandai nevarēja palīdzēt Kolins Sekstons, bet viņa prombūtnē 28 punktus guva Deriuss Gerlends un 27 punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Džerets Elens.

Vašingtonas komanda ar 27 uzvarām 60 spēlēs nostabilizējusies Austrumu konferences desmitajā vietā, pretendējot uz dalību "play-in" turnīrā, kamēr Klīvlendas vienība ar 21 panākumu 60 cīņās ir 13.pozīcijā.

"Wizards" nākamo spēli aizvadīs pirmdien, kad mājās uzņems Bertāna iepriekš pārstāvēto Sanantonio "Spurs".

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu