Video ⟩ Merzļikins nomaina savainoto Korpisalo; "Blue Jackets" piedzīvo devīto zaudējumu pēc kārtas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē iesaistījās trešajā periodā, taču neglāba Kolumbusas "Blue Jackets" komandu no zaudējuma.

"Blue Jackets" viesos ar rezultātu 3:4 (2:1, 0:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā piekāpās iepriekšējās sezonas Stenlija kausa ieguvējai Tampabejas "Lightning" un piedzīvoja devīto zaudējumu pēc kārtas.

Pirmā perioda otrajā pusē komandas guva trīs vārtus - vispirms 1:0 panāca Ondržejs Palāts, bet pēc tam ar diviem precīziem metieniem atbildēja Mihails Grigorenko un Ēriks Robinsons. Metjū Žozefa gūtie vārti otrajā periodā ļāva mājiniekiem izlīdzināt rezultātu.

Trešajā trešdaļā pēc nospēlētām 55 sekundēm Robinsons atguva "Blue Jackets" vienībai vadību, taču minūti un 46 sekundes vēlāk Alekss Barre-Bulē panāca 3:3. Pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem savainojuma dēļ laukumu atstāja viesu ripu ķērājs Jonass Korpisalo, kura vietu aizņēma Merzļikins.

Pamatlaikā latviešu vārtsargs palika nepārspēts, taču pagarinājumā pēc desmit sekundēm Merzļikinu ar spēcīgu metienu no zonas vidus sarūgtināja pērnā gada Stenlija kausa vērtīgākais spēlētājs Viktors Hedmans. Zviedram asistēja Breidens Points, kurš maču noslēdza ar trim rezultatīvām piespēlēm, bet 1+2 bija Palātam.

Merzļikins uz ledus pavadītajās 17 minūtes un 29 sekundēs neitralizēja septiņus no astoņiem metieniem, bet Korpisalo 42 minūtēs un 41 sekundē tika galā ar 23 no 26 raidījumiem. Otrā laukuma galā Andrejs Vasiļevskis atvairīja 19 ripas un izcīnīja 28.uzvaru sezonā, kas ir līgas labākais rādītājs.

Merzļikins šosezon piedalījies 24 spēlēs, kurās vidēji ielaidis 2,94 ripas un atvairījis 91,0% metienu.

"Blue Jackets" ar 40 punktiem 50 spēlēs ir pēdējā starp astoņām Centrālās divīzijas komandām, kamēr "Lightning" ar 66 punktiem 48 cīņās ieņem trešo pozīciju.

Nākamā spēle "Blue Jackets" komandai paredzēta otrdien, kad Kolumbusā jāuzņem Detroitas "Red Wings".

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu