Dumpis atklāj, cik daudz cilvēku Latvijā varētu būt pārslimojuši Covid-19 (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis
Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis Foto: Evija Trifanova/LETA

Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis, atsaucoties uz vēl nepublicēta pētījuma datiem, LTV raidījumam "Panorāma" pavēstījis, ka Latvijā inficēšanos ar koronavīrusu varētu būt pārslimojuši ap 12% iedzīvotāju. Tas ir gandrīz divreiz vairāk, nekā uzrāda pozitīvo Covid-19 testu skaits.

Dumpis norāda, ka Latvijas iedzīvotāji pagaidām ir samērā maz vakcinēti pret Covid-19, un arī pārslimojusi ir samērā neliela sabiedrības daļa.

Dumpis atsaucas uz vēl nepublicēta pētījuma datiem, saskaņā ar kuru Covid-19 infekcija skārusi 12% pētījumā iekļauto cilvēku.

Šis rādītājs gan ir gandrīz divreiz augstāks par pozitīvo Covid-19 testu skaitu attiecībā pret Latvijas iedzīvotāju kopskaitu. Kopš pandēmijas sākuma Covid-19 infekcija Latvijā apstiprināta ap 115 000 cilvēku, kas ir ap 6% no 1,89 miljoniem Latvijas iedzīvotāju.

Palēnām antivielu skaits pieaug arī cilvēkiem Latvijā. Šogad no izmeklētiem 15 780 testiem Covid-19 antivielas atklātas 2074 asins donoriem, liecina Valsts asinsdonoru centra dati par marta mēnesi. Pozitīvo gadījumu īpatsvars no 10% ir pieaudzis līdz 15%.

Šobrīd pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 izgājuši 2% Latvijas sabiedrības, bet vismaz vienu poti saņēmuši gandrīz 12%.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu