Lielbritānija un ASV sniegs palīdzību koronavīrusa smagi skartajai Indijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānija un ASV nosūtīs Indijai plaušu ventilēšanas aparātus un citu medicīnisko aprīkojumu, lai palīdzētu cīņā ar jaunā koronavīrusa pandēmiju.

Lielbritānijas Ārlietu ministrija svētdien paziņoja, ka nosūtīs Indijai aptuveni 140 plaušu ventilēšanas aparātus un gandrīz 500 skābekļa balonus.

ASV nosūtīs specifiskus materiālus, kas nepieciešami Covid-19 vakcīnu ražošanā, Covid-19 testus, plaušu ventilēšanas aparātus un citu medicīnisko aprīkojumu.

"Tāpat kā Indija sūtīja palīdzību Savienotajām Valstīm pandēmijas sākumā, Savienotās Valstis ir apņēmušās palīdzēt Indijai šajos grūtajos laikos," paziņoja ASV prezidenta Džo Baidena padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džeiks Salivans.

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins uzsvēra, ka ASV gatavojas piegādāt palīdzību īsā laikā.

Arī Vācijas kanclere Angela Merkele svētdien piedāvāja palīdzību Indijai.

"Cīņa pret pandēmiju ir mūsu kopīgā cīņa," sacīja Merkele, solot sagatavot palīdzības misiju.

Vācija, Itālija un vairākas citas valstis ir ierobežojušas ceļošanu uz un no Indijas, kur svētdien tika reģistrēts jauns koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaita rekords - teju 350 000 diennakts laikā.

Indijas veselības aprūpes sistēma ir pārslogota, un slimnīcas ziņo, ka cilvēki mirst gultasvietu un skābekļa trūkuma dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu