Vīrietis pametis vientuļu salu Itālijā, kur nodzīvojis 32 gadus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Budelli sala.
Budelli sala. Foto: Stefano Zaccaria/shutterstock.com

Kāds itālis pēc vairāk nekā 30 gadu dzīves uz vientuļās salas būs spiests pamest savu dzīvesvietu varas iestāžu spiediena dēļ, ziņo raidsabiedrība BBC.

81 gadus vecais Mauro Morandi 1989. gadā pārcēlās uz Budelli salu, kas atrodas pie Sardīnijas ziemeļu daļas. Sala ir īpatnēja ar rozā nokrāsas pludmalēm. Tomēr pagājušajā gadā salas īpašnieki paziņoja, ka vēlas, lai Mauro pārceļas prom no šīs salas.

"Es došos prom, taču ceru, ka nākotnē Budelli sala arī būs aizsargāta, jo es to esmu sargājis savus 32 dzīves gadus," saka Mauro. 

Bijušais fizkultūras skolotājs atklāj, ka viņš "vienmēr sirdī bijis mazliet nemiernieks". 

"Man apnika lietas par mūsu sabiedrību: tā patērētāju kultūra un Itālijas politiskā situācija. Es gribēju pārcelties uz vientuļu salu Polinēzijā, kur es būtu prom no visas civilizācijas. Es vēlējos sākt jaunu dzīvi, kas būtu tuvāk dabai." saka Mauro. 

Kad tika uzsākts garais jūras ceļš, vīrietis un vairāki viņa draugi kā pirmo pieturvietu izvēlējās Lamadalenas salu arhipelāgu, Itālijā. Šajā vietā viņi plānoja pastrādāt, lai nopelnītu naudu tālākajam ceļam uz Polinēziju.

Taču ierodoties Budelli salā un iepazīstoties ar salas "aizbildni", kurš gatavojās doties pensijā, Mauro tomēr nolēma uz dzīvi palikt tieši šajā salā. Kopš tā laika viņš dzīvoja uz Budelli salas, to pieskatot un runājot ar tūristiem. 

Gadu gaitā Mauro no salas īpašniekiem saskāries ar vairākiem draudiem par izvākšanos.

2020. gadā Lamadalenas Nacionālā parka prezidents norādīja, ka Mauro veic nelikumīgas darbības saistībā ar savu mitekli, kas ir bijusī Otrā pasaules kara radio stacija. 

Ir izveidota petīcija, kurā lūdz Itālijas valdību aicināt Mauro palikt uz salas. Petīcija jau ir savākusi vairāk nekā 70 tūkstošus parakstu.  

Tomēr aizvadītajā svētdienā Mauro paziņojis, ka viņš pārceļas no savas ilggadējās dzīvesvietas uz kādu citu Lamadalenas salu arhipelāga salu. 

"Mana dzīve ļoti nemainīsies, jo es joprojām redzēšu jūru," saka Mauro. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu