Latvijas U-18 hokeja izlase pasaules čempionātu sāk ar zaudējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas U-18 hokeja izlase
Latvijas U-18 hokeja izlase Foto: Edijs Pālens

Latvijas U-18 hokeja izlase otrdien ASV pasaules čempionātu elites divīzijā iesāka ar zaudējumu pret Šveici.

Latvijas U-18 izlase A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2:4 (0:2, 2:2, 0:0) piekāpās vienaudžiem no Šveices.

Latvijas valstsvienībā vārtus otrā perioda izskaņā guva Dans Ločmelis, kurš spēles 38.minūtē panāca 1:4, bet Anrī Ravinskis nedaudz vairāk nekā minūti vēlāk nokārtoja gala rezultātu 2:4.

Spēli Latvijas izlases vārtos sāka Kārlis Mežsargs, kurš otrā perioda sestajā minūtē pēc diviem īsā laikā ielaistiem vārtiem tika nomainīts. Mezšargs nedaudz vairāk nekā 25 minūtēs atvairīja 11 no 15 metieniem, bet Marks Slavinskis nospēlēja nedaudz vairāk par 33 minūtēm, atvairīdams visus 14 metienus.

Šveices izlasē vārti un rezultatīva piespēle Liamam Bikselam un Luisam Robinam.

A grupā uzvaru pirmajā spēlē izcīnījušas Zviedrija un Šveice, kuras ir līderes ar trim punktiem, Kanādai pirmais mačs vēl priekšā, bet Latvija un Baltkrievija turnīru iesākušas ar neveiksmi.

Tikmēr B grupā spēkojas Vācija, ASV, Krievija, Čehija un Somija.

Abas izlases pēdējo reizi savā starpā tikās 2017.gadā pasaules čempionātā, šajā spēlē ar 4:0 uzvaru izcīnot šveiciešiem. Valstsvienības junioru meistarsacīkstēs savā starpā tikās arī iepriekšējos divos gados, uzvaras dalot uz pusēm.

Latvijas U-18 valstsvienība Šveici pasaules junioru čempionātā pēdējo reizi uzvarēja 2012.gadā. Toreiz Edgars Kulda guva uzvaras vārtus spēlē, kas noslēdzās ar rezultātu 4:2.

Sestdien Latvijas U-18 izlase ASV aizvadīja pārbaudes spēli pret vienaudžiem no Vācijas, kas piekāpās ar 1:5. Vārtus šajā mačā guva Niks Feņenko, Ģirts Silkalns, Anrī Ravinskis, Klāvs Veinbergs un Darels Dukurs. Iepriekš divās pārbaudes spēlēs Latvijā U-18 izlase ar 1:5 un 1:6 atzina Latvijas hokeja izlases kandidātu pārākumu.

Pasaules čempionāts elites divīzijā ASV pilsētā Frisko norisināsies no 26.aprīļa līdz 6.maijam. Ceturtdaļfināla spēles paredzētas 3.maijā, bet pusfināli divas dienas vēlāk. Spēle par trešo vietu un zelta mačs paredzēts 6.maijā.

Divas dienas pēc mača ar Šveici Latvijas izlasei paredzēta cīņa ar Kanādu, bet 29.aprīlī jātiekas ar Baltkrieviju. 1.maijā grupu turnīru Latvijas valstsvienība noslēgs ar spēli pret Zviedriju.

Čempionāts elites divīzijā noris ar desmit komandu līdzdalību, kas sadalītas divās apakšgrupās. Pēc pamatturnīra noslēguma ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas četras spēcīgākās komandas. Ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies A grupas uzvarētāja un B grupas ceturtās vietas ieguvēja, B apakšgrupas līdervienība spēkosies ar vājāko A grupas komandu, bet otrās vietas ieguvēja tiksies ar otras grupas trešajā pozīcijā esošo izlasi.

Pērn Covid-19 izplatības dēļ pasaules čempionāts U-18 vecuma grupā elites divīzijā nenotika.

Latvijas U-18 izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā elites divīzijā:

vārtsargi - Kārlis Mežsargs, Linards Lipskis (abi - Hokeja skola "Rīga"), Marks Slavinskis (Daugavpils "Dinaburga");

aizsargi - Bogdans Hodass ("Sport U-20", Somija), Vladimirs Zaicevs ("Dinaburga"), Uvis Silvers Lazarenoks (HS "Rīga"/"Liepāja"), Gustavs Ozoliņš, Niks Feņenko, Rihards Simanovičs, Roberts Andersons, Artjoms Kadņikovs (visi - HS "Rīga");

uzbrucēji - Martins Laviņš ("Baltie Vilki"/HS "Rīga"), Sandis Vilmanis ("Lulea", Zviedrija/HS "Rīga"), Kristians Sāmītis (Stavangeras "Oilers", Norvēģija), Ričards Briņecs ("Zemgale"/LLU), Darels Dukurs ("Langnau U-20", Šveice), Dans Ločmelis ("Lulea", Zviedrija/"Mogo"/LSPA), Roberts Cjunskis ("Lugano U-20", Šveice), Pēteris Purmalis, Ģirts Silkalns, Anrī Ravinskis, Kristaps Kristiņš, Klāvs Veinbergs, Rainers Dārziņš, Mārtiņš Šulcs (visi - HS "Rīga").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu