Indijā jauno Covid-19 gadījumu skaits sesto dienu pārsniedz 300 000 (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ahmedabada, Indija. Ilustratīvs foto.
Ahmedabada, Indija. Ilustratīvs foto. Foto: Reuters/ScanPix

Indijā jau sesto dienu pēc kārtas reģistrēti vairāk nekā 300 000 jaunu Covid-19 gadījumu.

Aizvadīto 24 stundu laikā Indijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 323 144 cilvēkiem. Pirmdien tika reģistrēts 352 991 Covid-19 gadījums.

Slimnīcās trūkst gultasvietu un skābekļa balonu, tās ir pārpildītas un vairs nespēj uzņemt visus pacientus.

Indijā aizvadīto 24 stundu laikā reģistrēts 2771 nāves gadījums no Covid-19, bet eksperti pieļauj, ka mirušo skaits patiesībā ir daudz lielāks.

Lielais kritums diennaktī reģistrēto Covid-19 gadījumu skaitā lielā mērā skaidrojams ar testu veikšanu ievērojami mazākos apjomos, nevis situācijas uzlabošanos, tviterī brīdina Indijas Menedžmenta institūta profesors Rijo M. Džons.

Vairākas valstis, tostarp Taizeme, Singapūra, Bangladeša un Lielbritānija ir ierobežojušas ieceļošanu no Indijas, lai novērstu koronavīrusa paveidu izplatīšanos. Arī Austrālija šodien apturējusi lidojumus no Indijas.

Indijas valdība ir lūgusi palīdzību bruņotajiem spēkiem, kas apsolījuši piegādāt slimnīcām skābekļa balonus no armijas krājumiem un mobilizēt atvaļinātos armijas ārstus un citus medicīnas darbiniekus, lai palīdzētu valstij cīņā ar pandēmiju.

Palīdzību solījušas arī ārvalstis, tostarp Lielbritānija, ASV un Vācija.

ASV paziņojušas, ka dalīsies ar citām valstīm ar 60 miljoniem "AstraZeneca" vakcīnas devu, un kāda augsta ranga Indijas amatpersona ziņu aģentūrai "Reuters" sacīja, ka Indijas premjerministram apliecināts, ka Indijai tiks dota priekšroka.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu