FOTO ⟩ Milānā restorāni atver āra terases

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Vairumā Itālijas reģionu pirmdien daļēji tika atvērtas kafejnīcas, restorāni, kinoteātri un teātri, vēsta aģentūra "Reuters".

14 no Itālijas 20 reģioniem ieguvuši "dzeltenās zonas" statusu, kas nozīmē, ka inficēšanās risks ar jauno koronavīrusu ir relatīvi zems. Pieci reģioni ir "oranži", savukārt Sardīnija - "sarkana".

"Dzeltenajās zonās" atviegloti stingrie ierobežojumi, kuri bija spēkā apmēram sešas nedēļas, un kafejnīcām un restorāniem no pirmdienas atļauts apkalpot klientus āra terasēs.

Tomēr vēl sešas nedēļas nāksies atturēties no itāļu iecienītā brokastu rituāla - espresso kafijas tasītes izdzeršanas, stāvot pie kafejnīcas letes.

"Dzeltenajos" reģionos atļauti arī kontaktsporta treniņi. Turpmāko nedēļu laikā pakāpeniski darbu atsāks peldbaseini un sporta zāles, taču tajos būs jāievēro stingras fiziskās distancēšanās prasības.

Jau atvērti teātri, kinoteātri, muzeji un kultūras objekti, taču iekštelpās atļauts ielaist tik daudz cilvēku, lai aizņemta būtu ne vairāk kā puse no telpu ietilpības. Daudzviet apmeklētāju plūsma tiek kontrolēta, liekot obligāti iepriekš rezervēt apmeklējuma laiku. Kolizeju drīkst apmeklēt individuāli, bet ne ekskursiju grupās.

Milānā aptuveni 100 kinomīļu pirmdienas rītā jau plkst.6.00 skatījās 1993.gada kulta filmu "Caro Diaro".

Itālija bija pirmā Rietumvalsts, ko 2020.gada sākumā skāra smags Covid-19 uzliesmojums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu