Igaunijā no 3. maija atsāksies klātienes mācības arī skolu izlaiduma klasēs (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: panitanphoto/shutterstock.com

Igaunijas valdība otrdien nolēmusi no pirmdienas, 3. maija, atļaut atsākt klātienes mācības skolu izlaiduma klasēs, stingri ievērojot visus epidemioloģiskās drošības noteikumus.

Devīto un divpadsmito klašu skolēni atkal varēs doties uz skolu līdz ar sākumskolas klasēm, bet jautājumu par klātienes mācību atsākšanu pārējās klasēs valdība izskatīs nākamnedēļ, kad tai būs vairāk informācijas par jaunā koronavīrusa izplatīšanās tendencēm - īpaši saistībā ar skolu brīvlaika beigām un ārzemju ceļojumu atsākšanos.

Ja skolēns brīvlaikā bijis ārzemēs, pēc atgriešanās viņam desmit dienas jāpaliek pašizolācijā vai arī jāveic divas polimerāzes ķēdes reakcijas (PĶR) analīzes ar vismaz sešu dienu intervālu. Pirmo analīzi drīkst veikt jau ārzemēs, 72 stundas pirms ierašanās Igaunijā, vai arī tūlīt pēc iebraukšanas. Pašizolācija nav nepieciešama vienīgi pēc atgriešanās no atsevišķām valstīm, no kurām Igaunijā šobrīd drīkst ieceļot brīvi.

Kā ziņots, Igaunijas skolās mācības kopš 11.marta notiek tikai attālināti, bet valdība jau pirms nedēļas lēma, ka no 3.maija, nedēļu pēc skolu brīvlaika beigām, skolās varēs atgriezties 1.-4.klašu skolēni, tādējādi klātienes mācības jaunnedēļ kopumā atsāks aptuveni 80 000 Igaunijas skolēnu un ģimnāzistu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu