Indriksonam ir vairākas versijas, kāpēc Bezzubovs tika nogalināts (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Guntis Indriksons.
Guntis Indriksons. Foto: Evija Trifanova/LETA

Savu versiju par spēlētāju aģenta Romāna Bezzubova demonstratīvo nošaušanu, kā arī futbola virtuves aizkulises šovakar LTV raidījumā "Viens pret vienu" atklāja ilggadējais un bijušais Latvijas Futbola federācijas prezidents, funkcionārs Guntis Indriksons.

Indriksons atklāja, ka viņam ir vairākas versijas par Purvciemā notikušo futbola aģenta slepkavību. "Man pašlaik ir sešas-septiņas versijas, kāpēc Romāns Bezzubovs tika nogalināts, bet tās es pašlaik neapspriedīšu. Es neticu, ka viņš ir bijis iesaistīts tādās futbola lietās, lai iznākums būtu šāds. Es tam neticu!"

Tāpat,

Indriksons kategoriski noliedza izskanējušās baumas, ka Bezzubova slepkavība varētu būt plānota kā personīgs vēstījums viņam.

"Presē visam ticēt nevar. Tā ir versija kādam, kam tas ir izdevīgi." 

Ietekmīgais funkcionārs arī uzsvēra, ka neuzskata, ka slepkavībai ir bijusi saistība ar Valmieras futbola klubu, pretēji dažādu avotu iepriekš paustajam. 

Sporta kluba "Cēsis" prezidents Krišjānis Kļaviņš, kurš savulaik bijis iesaistīts spēļu sarunāšanas skandālā, uz brīdi pievienojās diskusijai un iezīmēja savu versiju par notikušo. 

"Es domāju, ka

Bezzubova slepkavības motīvs varētu būt viens no šiem: Darbība futbola lauciņā, biznesa lietas, kas nav saistītas ar futbolu vai tas varētu būt bijis kaut kāds personisks konflikts."

Indriksons veltīja lielu devu kritikas esošajai Latvijas futbola federācijas vadībai, norādot uz virkni problēmu Latvijas futbola dzīvē. Tāpat viņš uzsvēra, ka savas darbības laikā spējis dažādus "futbola virtuves" problēmjautājumus nost no publikas acīm.

"Es esmu futbolā ieguldījis aptuveni 50 miljonus," apgalvoja Indriksons.

"Es 22 gadus esmu strādājis, lai saaisinājumus futbolā risinātu iekšēji. Lai gan problēmas un konflikti bijuši pastāvīgi, tie nav tikuši uz āri. Tie bojā iespējas futbolam attīstīties uz āru un sponsoru piesaisti."

"Nav normāli, ka pusgada laikā kopš iepriekšējās Virslīgas sezonas noslēguma divi klubi tiesājas par to, kurš ir Latvijas čempions." 

Indriksons arī uzsvēra, ka ažiotāža, kas sacelta ap futbola kluba Jūrmalas "Noah" dalību Latvijas futbola Virslīgā nebūtu iespējama viņa vadīšanas laikā.

Indriksons apgalvoja, ka esot konstruktīvi strādājis pie Latvijas futbola infrastruktūras attīstības un ir bažīgs, ka esošajos apstākļos netiek pievērsts gana uzmanības tās uzturēšanai. Tomēr,

bijušais Latvijas Futbola federācijas prezidents atklāja, ka savā laikā ir pieļāvis nozīmīgas kļūdas, tajā skaitā, atsakoties pārdot "Skonto" stadionu.

"Kad es biju LFF prezidents, pie manis atnāca biznesa partneris, kuru uzskatu par draugu. Bija priekšlikums par 60 miljoniem atdot Skonto stadiona teritorijā. Es toreiz teicu "nē!", jo man bija bažas, ka stadions netiks nojaukts ātrāk par norunāto. Federācijai vajadzēja paņemt šo naudu un uzbūvēt jaunu stadionu. Tā bija viena no manām kļūdām."

Tomēr, sarunas noslēgumā Indriksons pārliecinoši apgalvoja, ka nenožēlo savu darbību Latvijas futbola augšgalā. "Es nevienam neesmu izdarījis neko sliktu, futbolā esmu darījis tikai labu."

 
Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu