VIDEO ⟩ "Mavericks" bez Porziņģa izcīna graujošu uzvaru pār "Warriors"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AP/ Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien nepiedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda svinēja pārliecinošu uzvaru.

Dalasieši viesos ar rezultātu 133:103 (36:12, 26:17, 41:35, 30:39) sagrāva Goldensteitas "Warriors" komandu.

Porziņģis pagājušajā nedēļā mačā ar Losandželosas "Lakers" sastiepa kreisās kājas potīti un šī iemesla dēļ nav piedalījies trīs spēlēs pēc kārtas. Dažas stundas pirms otrdienas dueļa viņa statuss dalībai spēlē bija "apšaubāms".

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 39 punktiem bija Luka Dončičs, kurš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, astoņreiz rezultatīvi piespēlēja un pieļāva septiņas kļūdas. 

Pretiniekiem Stefans Karijs guva 27 punktus, bet Mihals Malders - par punktu mazāk. Dreimonds Grīns izpildīja tikai vienu metienu, kas savu mērķi nesasniedza, toties bija aktīvs laukumā un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Karijs realizēja piecus tālmetienus un aprīlī grozā raidījis jau 90 "trejačus". Iepriekšējā mačā viņš pārspēja vienā kalendārajā mēnesī realizēto tālmetienu rekordu, kas iepriekš piederēja Džeimsam Hārdenam, kurš 2019.gada novembrī aiz perimetra bija precīzs 82 reizes.

"Warriors" komandai uzvara būtu ļāvusi nostabilizēties cīņā par pirmo astoņnieku. "Svarīgākā spēle sezonā, bet tā jau beidzās pirms bija pa īstam sākusies," tā par "Warriors" neveiksmi teica vienības galvenais treneris Stīvs Kers, kura vadītie vīri vienubrīd atradās iedzinējos ar 43 punktiem.

"Mavericks" ar 34 uzvarām 61 spēlē ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, kur "Warriors" ar 31 panākumu 62 cīņās ir desmitā.

Dalasieši turpinājumā lidos uz Detroitu, kur ceturtdien mēros spēkus ar vietējo "Pistons" vienību.

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu