Karaliene Elizabete pēc sēru perioda smaidīga iemūžināta virtuālajā sanāksmē ar latviešu vēstnieci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/ Scanpix

Karaliene Elizabete II tikusi iemūžināta, pirmo reizi kopš viņas vīra, Edinburgas hercoga Filipa nāves veicot oficiālos pienākumus.

95 gadus vecā monarhe, izmantojot videozvana funkciju, otrdien sarīkoja virtuālo sanāksmi no Vindzoras pils. 

Karaliene tika iemūžināta, smaidot kamerai, kamēr virtuāli tikās ar vēstniecēm no Latvijas un Kotdivuāras, kuras atradās Bekingemas pilī. 

Konkrētajā sanāksmē notika Latvijas Republikas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē (AK) Ivitas Burmistres akreditācijas ceremonija. Svinīgā tiešsaistes ceremonijā Latvijas vēstniece iesniedza akreditācijas vēstules un nodeva Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita laba vēlējumus karalienei.

Foto: AP/ Scanpix

Sarunā ar Elizabeti II vēstniece Burmistre atzīmēja, ka šis gads ir īpašs Latvijas un Apvienotās Karalistes attiecībās, jo tiek svinēta gan diplomātisko attiecību nodibināšanas simtgade, gan Latvijas starptautiskās atzīšanas de iure simtgade. Vēstniece akcentēja ciešās un labās attiecības, kas pastāvējušas visus šos gadus starp abām valstīm, un pateicās par AK jūras spēku līdzdalību Latvijas atbrīvošanas cīņās 1919. gadā un sargājot Latvijas pagaidu valdību.

Atgādinām, ka piektdien, 23. aprīlī, beidzās divu nedēļu sēru periods pēc prinča Filipa nāves. Kopš tā laika karaliskā ģimene ir atsākusi dalību oficiālajās sanāksmēs. 

Lai gan karaliene, pildot oficiālos pienākumus pēc sēru perioda, nofilmēta pirmo reizi, viņa turpināja strādāt arī tā laikā. 13. aprīlī Elizabete apmeklēja pensionēšanās ceremoniju vienam no viņas vecākajiem palīgiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu