Navaļnijs sūdz tiesā Maskavas cietumu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs. Foto: District Court of Moscow/Handout via REUTERS

Krievijā cietumā ieslodzītais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs iesūdzējis tiesā Maskavas izmeklēšanas izolatora "Motrosskaja tišina" administrāciju, kur viņš atradās pirms pārsūtīšanas uz Vladimiras apgabala cietumu, vēsta ziņu aģentūra "Interfax", atsaucoties uz tiesas preses sekretāri.

Kā laikrakstam "Novaja gazeta" pavēstīja advokāts Vadims Kobzevs, Navaļnijs iesniedzis prasību par to, ka iekļauts cilvēku sarakstā, kam ir nosliece uz bēgšanu.

Navaļnija advokāti iepriekš Vladimiras apgabala Petušku tiesā bija iesnieguši vairākas prasības pret Pokrovas Otrās labošanas kolonijas, kur sodu izcieš opozicionārs, administrāciju.

Advokāti vērsās tiesā saistībā ar administrācijas atteikšanos izsniegt Navaļnija iegādātās gāmatas, par opozicionāra iekļaušanu cilvēku uzskaitē, kam ir nosliece uz bēgšanu, darbībām, kas liedz tiesības uz astoņu stundu nepārtrauktu miegu, kā arī Navaļnija saņemto laikrakstu cenzūru.

Kā ziņu aģentūrai TASS pavēstīja Petušku rajona tiesā, advokātu prasības pret Pokrovas cietuma administrāciju tiesa atstājusi bez tālākas virzības.

2.februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu