Saeima vērtēs iniciatīvu par atvieglojumiem sporta nozarē (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pexels

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien lēma nodot izskatīšanai parlamenta Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā pilsoņu iniciatīvu "Gribam sportot tagad".

Iniciatīvas autors Juris Dzenis norādīja, ka vēlas skaidrus noteikumus un iespēju organizēt treniņus iekštelpās.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktora vietniece Anda Mičule stāstīja, ka ārkārtējās situācijas laikā noteikti ierobežojumi treniņiem un sporta sacensībām, kā arī tiek saglabāts aizliegums nodarboties ar sportu iekštelpās, izņemot noteiktām sportistu kategorijām.

Vienlaikus viņa informēja, ka IZM, pamatojoties uz Saeimas doto uzdevumu, sagatavot regulējumu bērnu un jauniešu sportam iekštelpās un ārtelpās, ir izstrādājusi noteikumus, kas ļautu ārtelpās trenēties grupās līdz 20 personām, kā arī regulējumu treniņiem iekštelpās sporta skolām un interešu izglītībai.

Mičule stāstīja, ka valdība 1.aprīlī šo regulējumu iekļāvusi saistošajos noteikumos, lai atbilstošā situācijā paplašinātu sportošanas iespējas. Viņa piebilda, ka nākamajā valdības sēdē plānots skatīt noteikumus par atbalstu sporta centriem, kas paredz kritērijus un kārtību atbalsta piešķiršanai Covid-19 krīzes skartajiem komersantiem. To uzskatīs par komercdarbības atbalstu, lai segtu izmaksas par komunālajiem pakalpojumiem.

Mičule piebilda, ka IZM sagatavotais regulējums ir saskaņots ar Veselības ministriju, taču tam nav noteikts spēkā stāšanās datums, jo atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai, tiks pieņemts lēmums par šo normu spēkā stāšanos.

Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologs Jurijs Perevoščikovs piebilda, ka ministriju izstrādātie drošības protokoli ir labi, taču šobrīd nav laba epidemioloģiskā situācija. Riski būtu akceptējami, ja saslimstība būtu mazāka, teica eksperts.

Vienlaikus viņš minēja, ka valstis ir piesardzīgas pret šādiem papildu riskiem. "Mēs epidemioloģiski nevaram secināt, ka papildu socializēšanās varētu mazināt saslimstību," minēja Perevoščikovs.

Parlamenta Mandātu komisija lēma uzticēt iniciatīvas izvērtēšanu Aizsardzības komisijai, taču par to vēl būs jālemj Saeimai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu