VIDEO ⟩ Latvijas izlases stūrmanis Bobs Hārtlijs kļūst par KHL čempionu (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Omskas "Avangard"
Omskas "Avangard" Foto: https://www.hawk.ru/

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Omskas "Avangard" Gagarina kausa izcīņas finālsērijā ceturto reizi pārspēja Maskavas CSKA hokejistus, kļūstot par 2020./2021. gada sezonas KHL čempioniem.

"Avangard" mājās ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja pagājušās sezonas čempioni Maskavas CSKA un sērijā bija pārāka ar 4-2. 

CSKA par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, bet "Avangard" klubā par video treneriem strādā Aldis Āboliņš un viņa palīgs Pēteris Groms.

Vārtus "Avangard" vienības labā pusminūti pirms pirmā perioda beigām guva Sergejs Tolčinskis.

Otro "sauso" spēli pēc kārtas uzvarētāju rindās aizvadīja Šimons Hrubecs, kurš tika galā ar visiem 25 CSKA metieniem. Maskavas klubā Larss Juhansons atvairīja 22 no 23 metieniem.

Četras ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām omskieši primo reizi šajā mačā pārkāpa noteikumus -  par kupināšanu divu minūšu sodu saņēma Deniss Zarnovs. Dažas sekundes vēlāk "Avangard" situācija kļuva vēl drūmāka, jo par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju divas minūtes saņēma Ville Poka.

Tomēr "Avangard" hokejistiem ar pašaizliedzīgu spēli, teju divas pilnas minūtes spēlējot trīs vīru sastāvā, izdevās izturēt mazākumu un nosargāt uzvaru kā mačā, tā visā sērijā.

Par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju kļuva "Avangard" uzvaras vārtu autors Sergejs Tolčinskis.

Šī ir pirmā reize, kad Omskas "Avangard" savas pastāvēšanas laikā ir izcīnījusi KHL čempionu titulu jeb Gagarina kausu. Aizvadītajā sezonā Covid-19 pandēmijas dēļ KHL izslēgšanas spēļu turnīrs tika noslēgts priekšlaicīgi. Savukārt 2018./2019. gada finālā arī tikās CSKA un "Avangard". Toreiz ar rezultātu 4-1 pārāki bija maskavieši.

"Avangard" Gagārina kausa izcīņas finālā spēlēja arī 2011./2012. gada sezonā. Toreiz Omskas hokejisti ar rezultātu 3-4 finālsērijā atzina Maskavas "Dinamo" hokejistu pārākumu.

Jau ziņots, ka līgas preses dienests pirmdien savā tīmekļa vietnē pavēstīja, ka jaunā sezona sāksies ar šīs sezonas finālistu - "Avangard" un CSKA spēli 1.septembrī. Spēle notiks Gagarina kausa ieguvēja laukumā.

"Avangard" Austrumu grupas finālā ar 4-3 pārspēja Kazaņas "Ak Bars", bet Rietumu grupas finālā CSKA ar 4-2 uzvarēja Sanktpēterburgas SKA.

Visas četras komandas regulārajā čempionātā savās konferencēs ieņēma pirmās divas pozīcijas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu grupās. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīja pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļuva Gagarina kausa izcīņā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu