VIDEO ⟩ Bertānam viens no sezonas sliktākajiem mačiem "Wizards" uzvarā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP / Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien neguva nevienu punktu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa Vašingtonas "Wizards" komanda izcīnīja uzvaru.

"Wizards" mājās ar rezultātu 116:107 (31:35, 30:20, 29:22, 26:30) pārspēja iepriekšējās sezonas čempionvienību Losandželosas "Lakers". 

Vašingtoniešiem iepriekšējā spēlē pārtrūka astoņu uzvaru sērija, bet trešdien viņi atgriezās uz panākumu takas.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā aizmeta garām sešus tālmetienus. 

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par trim punktiem vairāk nekā ielaida.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Bredlijs Bīls, bet 18 punkti, 18 atlēkušās bumbas un 14 rezultatīvas piespēles bija Raselam Vestbrukam. Vēl 18 punktus un deviņas bumbas zem groziem pievienoja Oleksijs Lens.

Vestbruks ir piecu "triple-double" attālumā, lai panāktu Oskara Robertsona rekordu. Karjeras laikā viņš iekrājis 176 "triple-double", no tiem 30 šajā sezonā.

"Lakers" vienībā 26 punktus guva Entonijs Deiviss, kurš aizvadīja savu individuāli labāko spēli pēc atgriešanās laukumā, kamēr 17 punkti un 11 bumbas zem groziem bija Andrē Dramondam. NBA čempioniem vairāk nekā mēnesi jeb pēdējās 20 spēlēs nav palīdzējis Lebrons Džeimss, kurš ārstē potītes savainojumu.

"Wizards" ar 28 uzvarām 62 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē un ir pretendente uz dalību "play-in" spēlēs, kamēr "Lakers" ar 36 panākumiem 62 dueļos ir piektā Rietumos.

Vašingtoniešiem septiņas no astoņām nākamajām spēlēm būs izbraukumā, pirmā no tām - piektdien viesos pret Klīvlendas "Cavaliers".

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu