VIDEO ⟩ Balcers skaisti apspēlē pretinieku vārtsargu un palīdz "Sharks" izcīnīt uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: AP/ Scanpix

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers trešdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē un palīdzēja Sanhosē "Sharks" komandai izcīnīt uzvaru.

"Sharks" savā laukumā ar 4:2 (3:1, 0:1, 1:0) uzveica Arizonas "Coyotes" komandu.

Pirms divām dienām komandas aizvadīja rezultatīvāku spēlē, "haizivīm" uzvarot ar 6:4.

Arī otrā savstarpējā spēle sākās daudzsološi, jo pēc nospēlētām 72 sekundēm "Sharks" izspēlēja līdz tukšiem vārtiem, Evanderam Keinam panākot 1:0. Pirmā perioda vidū Balcers pēc Logana Kutūra uzvarētas divcīņas vidusszonā devās vārtu virzienā un pēc mērķa sasniegšanas pārlika ripu uz nūjas lāpstiņas neērto pusi, raidot to tīklā - 2:0.

Perioda 15.minūtē Kevins Lebanks izmantoja "Coyotes" hokejistu apjukumu pie saviem vārtiem un nostiprināja "Sharks" pārsvaru, bet nepilnas divas minūtes vēlāk Fils Kesels panāca 1:3. Kesels atradās vārtsarga laukumā, taču netraucēja Josefam Korženāržam, tāpēc vārti tika ieskaitīti.

Turpmāko spēles pusstundu vārti netika gūti līdz trešā perioda sestajā minūtē, Tomāšam Hertlam zaudējot ripu vārtu priekšā, Juhans Larsons vēl vairāk samazināja "Sharks" pārsvaru. Hertlam tomēr bija iespēja labot savu kļūdu, jo 37 sekundes pirms finālsvilpes čehu uzbrucējs ieraidīja ripu tukšos vārtos un panāca 4:2.

Balcers maču uzsāka "Sharks" nomināli pirmajā maiņā, uz ledus pavadot 13 minūtes un 38 sekundes, no tām vienu minūti un 55 sekundes mazākumā. Liepājnieks divreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, pielietoja vienu spēka paņēmienu un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Uzbrucējs šosezon 35 spēlēs guvis septiņus vārtus, deviņreiz rezultatīvi piespēlējis un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Sharks" ar 45 punktiem 49 spēlēs Rietumu divīzijā ieņem sesto vietu, bet pozīciju augstāk ar 47 punktiem 50 mačos ir "Coyotes". Ceturto vietu cīņā par pēdējo ceļazīmi uz Stenlija kausu ieņem Sentluisas "Blues" komanda, kurai ir 50 punkti 47 dueļos.

Nākamās četras spēles "Sharks" vienībai paredzētas pret Kolorādo "Avanalche", vispirms divas viesos, bet pēc tam divas mājās. 

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu