Daugavpilī robežsargi uzgājuši nelegālu ražotni ar vairāk nekā 15 miljoniem cigarešu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kontrabandas cigaretes. Ilustratīvs foto.
Kontrabandas cigaretes. Ilustratīvs foto. Foto: Valsts robežsardze/LETA

Daugavpilī robežsardze atklājusi nelegālu cigarešu ražotni, kurā konstatēti vairāk nekā 15 miljoni cigarešu, kā arī pusotra tonna tabakas, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Ceturtdien, 22.aprīlī, Daugavpilī robežsargi aizturēja organizētas grupas dalībniekus, kas nodarbojās ar kontrfakta cigarešu ražošanu, un izņēma vairāk nekā 15 miljonus cigarešu bez akcīzes markām un 1,5 tonnas sasmalcinātas tabakas lapu.

Ceturtdien Valsts robežsardzes amatpersonas Ilūkstes novadā uz aizdomu pamata par cigarešu ražošanas sastāvdaļu vai tabakas nelikumīgu pārvietošanu apturēja kādu "Daf" markas kravas automašīnu, kuru vadīja Latvijas nepilsonis. Automašīnas apskates rezultātā tajā tika konstatēta krava ar cigarešu ražošanai paredzētajām izejvielām.

Savukārt kriminālprocesa gaitā veikto izmeklēšanas darbību rezultātā Daugavpilī robežsargi kādā saimniecības ēkā aizturēja sešus Ukrainas pilsoņus, kuri nodarbojās ar kontrafakta "Winston" un "Marlboro" markas cigarešu ražošanu, bet telpu kratīšanas laikā konstatēja nelikumīgu cigarešu ražotni ar ražošanas iekārtām un izejvielām.

Kopumā kriminālprocesā robežsargi izņēma 14 959 909 cigarešu "Winston" un 50 180 cigarešu "Marlboro" bez akcīzes markām un apmēram 1,5 tonnas sasmalcinātas tabakas lapu.

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā un, ja to izdarījusi organizēta grupa, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas.

Robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" uzsvēra, ka viens no robežsardzes uzdevumiem ir nepieļaut nelegālo akcīzes preču pārvešanu, tāpēc notiek aktīva vēršanās pret organizēto noziedzību šajā jomā.

"Mēs esam arī sasnieguši diezgan lielus panākumus. Pērn izņemti aptuveni 59 miljoni nelegālu cigarešu, savukārt šogad atklāta nelegāla cigarešu ražotne Daugavpilī," intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" stāstīja amatpersona, piebilstot, ka nesen atklātajā ražotnē ražotas vairāku pazīstamu cigarešu zīmolu paciņas.

Pujāts arī akcentēja, ka ir vērsies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu šo procesu atstāt robežsardzes izmeklēšanā.

Tāpat viņš pastāstīja, ka pērn uz robežsargu iesniegumu pamata sāktas 29 lietas saistībā ar kukuļdošanas mēģinājumu robežsardzes pārstāvjiem. Izmeklēšana par šiem gadījumiem notikusi ļoti ātri un jau ir stājušies spēkā spriedumi konkrētajās lietās.

Vēl robežsargiem izdevies atklāt 48 gadījumus, kad iebraucēji mēģinājuši uzrādīt viltotus Covid-19 testu rezultātus.

Pujāts atklāja, ka robežsargu regulāra testēšana patlaban ir pārtraukta, kas rada bažas, ka Covid-19 izplatība robežsargu vidū varētu būt augstāka par patlaban zināmajiem 27 gadījumiem. Robežsardzes priekšnieks cer, ka regulāra testēšana robežsargu vidū tiks atjaunota.

Pujāts arī cer, ka robežsargu vēlme vakcinēties laika gaitā pieaugs. Viņš akcentēja, ka vakcinētus robežsargus varēs efektīvāk nodarbināt, jo, piemēram, dodoties uz ārzemēm, varētu neievērot pašizolāciju, kā arī ir ievērojami zemāks risks inficēties ar Covid-19.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu