FOTO ⟩ Kā izskatās supermodeles Naomi Kempbelas villā Kenijā? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Architectural Digest

Ikreiz, kad supermodele Naomi Kempbela vēlas pazust, viņa dodas uz savu grezno, gaisīgo villu Malindijā, Kenijā. Ielūkojies viņas miera oāzē. 

Savas ievērojamās 35 gadus ilgās karjeras laikā supermodele Naomi Kempbela ir iekarojusi modes mēles un rotājusi neskaitāmus žurnālu vākus. Lai arī lielākā daļa viņas profesijas leģendāro vienaudžu jau sen ir aizgājušas pensijā un izvairās nokļūt uzmanības centrā, 50 gadu vecumā Kempbela ir tikpat pieprasīta kā vienmēr un bauda tādu uzmanību, kādu pat uz pusi jaunākas modeles varētu apskaust. Pavisam nesen viņa noslēdza “Fendi” 2021. gada pavasara modes skati Parīzes biržā. Attēli, kuros redzams, kā Kempbela soļo pa mēli cildenā sudraba apmetnī, pāršalca internetu un neatstāja šaubas, ka viņa joprojām ir viena no visu laiku nozīmīgākajām modelēm.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Architectural Digest

Pēdējos gados viņa ir kļuvusi par “Nars” seju un parādījusies “Burberry” un “Saint Laurent” reklāmās, Bejonses iemīļotajā videoklipā “Brown Skin Girl” un “Amazon” modes konkursu sērijā “Making the Cut”. Par spīti mileniāļiem un Z paaudzei viņa pastāvīgi darbojas arī sociālajos medijos, regulāri ļaujot ieskatīties savā ikdienā, karjeras gaitās un arī tālajos ceļojumos vairāk nekā 10 miljoniem Instagram sekotāju (un gandrīz 500 000 YouTube abonentu).

Viņas grafiks nudien ir intensīvs, bet darbs viņu uzmundrina un turpina sagādāt prieku. "Pirmkārt, nekad nesēdiet uz veciem lauriem, un man joprojām patīk tas, ko es daru," vaicāta par atteikšanos palēnināt tempu saka Kempbela. “Es izmantoju sevi kā vārteju, savienotāju, lai paceltu un virzītu savu kultūru uz pareizā ceļa un virzienā, kurā viņiem ir jāiet. Tas mani dzen.”

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Architectural Digest

Bet pat tādām ikonām kā Naomi ir nepieciešama atpūta. Kad ir pienācis laiks pilnībā nozust, atslēgties no ārpasaules Kempbelai palīdz atpūta mierīgajā piejūras pilsētā Malindi, Kenijā, kur atrodas supermodeles villa. Ar skatu uz Indijas okeānu viņas idilliskā paslēptuve iemieso iekštelpu un ārtelpu apvienojumu, un vairāk nekā 20 gadus tas ir bijis viņas patvērums no lielpilsētu nogurdinošā ritma. Plašais atvērtais plānojums, ko apspīd dabiskā gaismā un silda dažādi zemes toņi, ir oda mierīgai bagātībai. "Tā ir ļoti nomierinoša vieta," viņa saka. "Jūs īsti nevēlaties sēdēt ar telefonu rokās. Jūs nemēģināt atrast televizoru. Jūs vienkārši vēlaties lasīt un būt kopā ar sevi. Ir patīkami, ja ir tikai klusums un circeņi." 

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Architectural Digest

Kempbela pirmo reizi apmeklēja Malindi 90. gadu vidū un dažus gadus vēlāk atkal atgriezās kopā ar ilggadēju draugu – šī Kenijas luksusa kūrorta īpašnieku, kurā atrodas dažas privātas rezidences, tostarp arī Kempbelas. Vien mazliet vairāk nekā stundu ilga lidojuma attālumā no Kenijas galvaspilsētas Nairobi Malindi jau sen ir iecienījuši bagāti Itāļu atpūtnieki. "Visi vietējie iedzīvotāji runā itāliski. Tā ir kā mazā Itālija Austrumāfrikā," stāsta Kempbela.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Architectural Digest

Sālsūdens baseins, kas atrodas ārpus viņas dzīvojamās istabas, ir ideāls rīta peldei. Kad modele ir noskaņota izklaidēt viesus, aizkarotās lapenes kalpo kā lieliska vieta vakariņām ģimenes stilā. Velvētie katedrāles griesti un makuti salmu jumts ir Kempbelas mīļākie elementi. Savukārt jumts, kas izgatavots no saulē kaltētām kokosriekstu palmas lapām, ir gadsimtiem ilgi bijis Austrumāfrikas galvenais arhitektoniskais elements un tiek šūts ar rokām sarežģītā slāņošanās tehnikā.

"Šis mums ir bijis vismaz 12 gadus un joprojām ir labā stāvoklī," viņa lepni saka. "Gaisa, vēja un jūras sāls dēļ lietas šeit var sabojāties ļoti ātri, taču tas ir ļoti izturīgs un ir kā mākslas darbs pats par sevi." Lielās latikas laternas, kas karājas pie jumta spārēm, ir no Marokas un Ēģiptes. Kempbela izbauda mēbeļu medības visā Āfrikā, taču Marrākešā un Kairā gūti lieli panākumi – piemēram, gluži kā Murano, Itālijā, senā Ēģiptes pilsēta ir slavena ar savu pūsto stiklu. Senegāla ir vēl viens obligāts pieturpunkts, kur meklēt unikālus dārgumus, viņa piebilst. "Senegālā ir pārsteidzošas mēbeles. Katru reizi, kad turp dodos, es pērku mēbeles,” saka Kempbela.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Architectural Digest

Savukārt, lai veiktu ievērojamus koka darbus, tālu nav jābrauc. "Daudzas koka mēbeles, kas mums atrodas mājā, ir izgatavotas Malindi," viņa saka. "Patiesībā mums kādreiz bija darbnīca mājas aizmugurē." Durvis, kurās kokgrebumā attēloti divi vīrieši, kas dejo tradicionālā svinīgā tērpā, radījis godalgotais mākslinieks Armando Tanzini, kurš daudzus gadus dzīvo un strādā Malindi. Mājā ir vairāki Tanzini darbi, tostarp vairākas liela mēroga Āfrikas tablo kartes.

Dažas no Kempbelas jaukākajām atmiņām saistās ar Keniju: pusdienas uz smilšu sēkļiem Indijas okeāna vidū; kempings ar nomadu samburu cilti; vasaras safari izbraukumi, lai novērotu ikgadējo Lielo migrāciju. "Ir brīnišķīgi tajā doties jūlijā," viņa iesaka. “Visi dzīvnieki dodas pāri no Kenijas uz Tanzāniju, un to visu var redzēt. Tas ir neticami. Tas ir it kā “National Geographic” atdzīvotos jūsu acu priekšā. ”

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu