VIDEO ⟩ Valdība informē par sēdē pieņemtajiem lēmumiem cīņā ar Covid-19

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Daniels Pavļuts .
Veselības ministrs Daniels Pavļuts . Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien notiks valdības ārkārtas sēde, kurā ministri lems par šo otrdien Ministru kabineta sēdē neizskatītiem jautājumiem. Pēc sēdes gaidāma preses konference, kuru tiešraidē varēs vērot portālā "Apollo". 

Video: MK preses konferences tiešraides arhīvs

Par ko šodien bija paredzēts runāt sēdē?

Valdības sēde sākās plkst.10, un tajā tiks skatīti ar Covid-19 pandēmiju saistītie jautājumi.

Līdz ar to valdība lems par aizdevumu piešķiršanu 51 pašvaldību investīciju projektam Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai un novēršanai.

Tāpat tiks spriests par klātienes mācību procesa papildināšanu ar nosacījumu, ka klātienē varēs īstenot arī individuālas nodarbības profesionālās ievirzes izglītības programmas izglītojamiem epidemioloģiski drošajos novados, kuru 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz slieksni 200.

Valdība arī spriedīs, vai atļaut rīkot valsts pārbaudījumus vidējās izglītības pakāpes iegūšanai.

Ministru kabinetam ceturtdien arī būs jālemj par priekšlikumu sašaurināt uzņēmumu loku, kas var pretendēt uz valsts atbalstu apgrozāmajiem līdzekļiem. Tāpat tiks lemts par astoņu miljonu eiro novirzīšanu sporta centru fiksēto izdevumu segšanai.

Tajā pašā laikā Ministru kabinets iepriekš lēma no 3.maija sākt visu iedzīvotāju vakcināciju bez prioritāro grupu dalījuma, kā arī tika lemts par ierobežojumu pārskatīšanu diskutēt pēc divām nedēļām, 11.maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu