Latvijas U-18 hokeja izlase atzīst arī baltkrievu pārākumu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oļegs Sorokins un Latvijas U-18 izlases hokejisti
Oļegs Sorokins un Latvijas U-18 izlases hokejisti Foto: Facebook/ Latvijas Hokeja federācija

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase ASV notiekošā pasaules čempionāta elites divīzijas trešajā apakšgrupu turnīra spēlē piedzīvoja zaudējumu pret Baltkrieviju.

Latvija atzina kaimiņu pārākumu ar 2:6 (0:1, 1:3, 1:2).

Trešajā minūtē baltkrievus vadībā izvirzīja Fjodors Nikolajenja, bet otrās trešdaļas sākumā kaimiņi panāca 130 sekunžu laikā panāca 3:0 pēc Daņilas Kļimoviča un Jegora Klavdijeva metieniem.

34 sekundes vēlāk tikai piecas sekundes latviešiem bija vajadzīgas, lai realizētu vairākumu, pēc Gustava Ozoliņa un Pētera Purmaļa piespēlēm vārtus gūstot Martinam Laviņam - 1:3.

Pēc Darela Dukura divu minūšu noraidījuma vairākumu 39.minūtē realizēja arī Baltkrievija, vēlreiz izceļoties Kļimovičam.

52.minūtē iespēju samazināt vārtu starpību palaida garām Laviņš, kurš nespēja pārspēt vārtsargu, izpildot "bullīti".

Jau pirms tam 5:1 Baltkrievijas labā bija panācis Iļja Morozovs, bet sestos vārtus pretinieku labā 58.minūtē guva Miroslavs Mihailovs, raidot ripu tukšos vārtos.

Vienus vārtus izdevās atspēlēt mača priekšpēdējā minūtē, kad izcēlās Rainers Dārziņš - 2:6.

Baltkrievi pa vārtiem meta 41 reizi, kamēr latvieši atbildēja ar 32 raidījumiem. Latvija savukārt vairāk grēkoja ar soda minūšu pelnīšanu, maču beidzot ar 18 soda minūtēm, kamēr baltkrieviem bija tikai četri mazie noraidījumi.

Latvijas izlases vārtos nepilnas sešas minūtes līdz mača beigām Linards Lipskis nomainīja Marku Slavinski.

Baltkrievijai pa trim rezultatīvām piespēlēm Dmitrija Kuzmina un Jegora Sidorova kontā.

Otrā grupas spēlē Zviedrija ar 3:1 (0:0, 3:1, 0:0) pieveica Šveici.

A apakšgrupā līdere ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Kanāda. Tikpat punktus trijos mačos izcīnījusi Baltkrievija un Zviedrija, trīs punkti trijās cīņās ir Šveicei, bet bez punktiem tikpat mačos ir Latvija.

Dienu iepriekš Latvijas izlase atzīstami cīnījās pret Kanādu, kas svinēja uzvaru ar 4:2. Vārtus guva Anrī Ravinskis un Sandis Vilmanis. Pirmajā A apakšgrupas spēlē latvieši ar 2:4 piekāpās vienaudžiem no Šveices. Arī šajā mačā izcēlās Ravinskis, kā arī Dans Ločmelis.

Baltkrievijas U-18 izlase čempionāta pirmajā spēlē ar 1:5 piekāpās Zviedrijai, bet pēc tam ar 7:1 sagrāva Šveici. Trīs vārtus panākumā pret Šveici guva Daņila Klimovičs.

2017.gada pasaules junioru čempionātā abas izlases cīnījās par vietas saglabāšanu elitē. Trīs spēlēs baltkrievi divas uzvaras izcīnīja - 2:0 un 3:1 -, Latviju nosūtot uz zemāku divīziju.

Pasaules čempionāts elites divīzijā ASV pilsētā Frisko norisinās no 26.aprīļa līdz 6.maijam. Ceturtdaļfināla spēles paredzētas 3.maijā, bet pusfināli - divas dienas vēlāk. Spēle par trešo vietu un zelta mačs paredzēts 6.maijā.

Sestdien grupu turnīru Latvijas valstsvienība noslēgs ar spēli pret Zviedriju.

Čempionāts elites divīzijā noris ar desmit komandu līdzdalību, kas sadalītas divās apakšgrupās. Pēc pamatturnīra noslēguma ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas četras spēcīgākās komandas. Ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies A grupas uzvarētāja un B grupas ceturtās vietas ieguvēja, B apakšgrupas līdervienība spēkosies ar vājāko A grupas komandu, bet otrās vietas ieguvēja tiksies ar otras grupas trešajā pozīcijā esošo izlasi.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šoreiz turnīra vājākajai komandai nebūs jāpamet elites divīzija.

Pērn Covid-19 izplatības dēļ pasaules čempionāts U-18 vecuma grupā elites divīzijā nenotika.

Latvijas U-18 izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā elites divīzijā:

vārtsargi - Kārlis Mežsargs, Linards Lipskis (abi - Hokeja skola "Rīga"), Marks Slavinskis (Daugavpils "Dinaburga");

aizsargi - Bogdans Hodass ("Sport U-20", Somija), Vladimirs Zaicevs ("Dinaburga"), Uvis Silvers Lazarenoks (HS "Rīga"/"Liepāja"), Gustavs Ozoliņš, Niks Feņenko, Rihards Simanovičs, Roberts Andersons, Artjoms Kadņikovs (visi - HS "Rīga");

uzbrucēji - Martins Laviņš ("Baltie Vilki"/HS "Rīga"), Sandis Vilmanis ("Lulea", Zviedrija/HS "Rīga"), Kristians Sāmītis (Stavangeras "Oilers", Norvēģija), Ričards Briņecs ("Zemgale"/LLU), Darels Dukurs ("Langnau U-20", Šveice), Dans Ločmelis ("Lulea", Zviedrija/"Mogo"/LSPA), Roberts Cjunskis ("Lugano U-20", Šveice), Pēteris Purmalis, Ģirts Silkalns, Anrī Ravinskis, Kristaps Kristiņš, Klāvs Veinbergs, Rainers Dārziņš, Mārtiņš Šulcs (visi - HS "Rīga").

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu