Augstas iedzīvotāju intereses par vakcināciju dēļ pievienotas papildu 10 000 jaunas vietas "manavakcina.lv" (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācijas centrs Daugavpils sporta kompleksā. Ilustratīvs attēls.
Vakcinācijas centrs Daugavpils sporta kompleksā. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Redzot iedzīvotāju pieprasījumu, šobrīd notiek kalendāru papildināšana, tādējādi šodien pievienoti vismaz 10 000 jaunu laiku piedāvājumu, aģentūrai LETA pavēstīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Agnese Strazda.

Līdz ar to plkst.14 kopumā tuvākajām trīs nedēļām ir pieejami vairāk nekā 22 000 vakcinācijas laiki visa Latvijā, nodrošinot maksimālu pieejamību vakcinācijas nodrošināšanai.

Vienlaikus šodien jau vairāk nekā 11 500 iedzīvotāju visā Latvijā ir izvēlējušies pierakstu tuvākajām divām nedēļām caur "manavakcina.lv". Kopumā dienas sākumā bija pieejami 22 000 brīvu vakcinācijas laiku.

"Noteikti aicinām iedzīvotājus "manavakcina.lv" izvēlētajā vietā apskatīt ne tikai šīs nedēļas nogales laikus, kas tiešām ļoti aktīvi tiek aizpildīti, bet arī tuvāko nedēļu laikā atvērtās iespējas," norāda Strazda.

Šobrīd pieprasījums pēc laikiem Rīgā ir ievērojams, tomēr "manavakcina.lv" joprojām ir vairāk nekā 10 000 laiku tuvākajām trīs nedēļām, tostarp Rīgā, kur vietas pieejamas gan "ATTA" centrā, gan Ķīpsalas hallē, kā arī Kongresa namā un Centrāltirgū.

Kā skaidroja Vakcinācijas projektā, patlaban vakcinācijas kalendāru atvēršana notiek, pamatojoties uz kopējo vakcīnu piegādi un to sadali pa visiem vakcinācijas veicējiem - gan ģimenes ārstiem un ārstniecības iestādēm, gan arī lielajiem vakcinācijas centriem. Vakcinācijai var izvēlēties ne tikai lielos centrus, bet arī ikvienas vakcinācijas iestādes piedāvātos laikus.

Jau ziņots, ka prioritāro grupu iedzīvotāji tiek aicināti aktīvāk izvēlēties vakcinācijas vietu un laiku vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989, aģentūru LETA informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Agnese Strazda.

Īpaši šo iespēju izmantot tiek aicināti seniori vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām un izglītības iestāžu darbinieki. Nedēļas nogalē darbosies 16 vakcinācijas centri visā Latvijā, kas vakcinēs ar "Pfizer"/"BioNTech" un "Moderna" vakcīnām. Vakcinācijai tuvākajā laikā var izvēlēties arī citas brīvās vakcinācijas iestādes, kas pieejamas vietnē "manavakcina.lv". Lai saņemtu vakcīnu pēc iespējas ātrāk, ir jāpiesakās uz vakcīnas saņemšanu vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989.

Kā vēstīts, no šodienas arī pirmajiem 40 222 vietnē "manavakcina.lv" februārī reģistrētajiem iedzīvotājiem ir iespēja izvēlēties vakcinācijas pret Covid-19 vietu un laiku, aģentūru LETA informēja Nacionāla veselības dienesta vakcinācijas projektā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu